video foto sezonul murăturilor - prețuri în piața cibin - oferta e bogată, dar cumpărătorii sunt cumpătați

Tarabele din Piața Cibin au prins culori tomnatice. Anul acesta a fost un an bogat pentru producătorii locali din Sibiu. Roșii parfumate, gogonele „sănătoase”, ardei și gogoșari de toate mărimile, varză roșie, castraveți și dovlecei multicolori așteaptă să fie cumpărați de sibienii care vor să aibă și în această iarnă cămara plină cu bunătăți.

Cum ne-au obișnuit și până acum, piețarii au pregătit oferte „de sezon” pentru gospodinele care au dat startul pregătirilor pentru iarnă. Un producător sibian are o ofertă „ca la Sibiu” și vinde o sută de castraveți cu 35 lei. De altfel, producătorii observă că sibienii cumpără mai puțin decât anul trecut. „Au început oamenii să cumpere, dar cam puțin că nu au bani. Nu este prea devreme pentru cumpărăturile de toamnă, este vorba de buget. Vin oamenii, se uită, iau câte un kilogram, două, nu mai pun ca înainte. Am observat o mare diferență”, spune Florin, producător de legume din Rusciori.

Sibienii ajunși în piață se orientează cu atenție astfel încât să găsească marfa cea mai bună la un preț convenabil. „Sunt foarte scumpe. Prețurile sunt mai mari față de anul trecut. Pentru zacuscă, vinetele și gogoșarii sunt foarte scumpi și cu pensiile noastre ne descurcăm mai greu”, spune Vasile, unul dintre cumpărători.

Piața este și anul acesta plină de legume proaspete, numai bune pentru a fi transformate în zacuscă sau alte preparate tradiționale delicioase, însă taraba Mariei Bratu este una cu adevărat spectaculoasă. La fel ca anul trecut, nici toamna aceasta nu s-a lăsat mai prejos, aceasta a avut grijă să facă o adevărată „operă de artă”, astfel încât să atragă privirile oricărui sibian care trece prin mijlocul pieței. Cu simț artistic, Maria Bratu a aranjat dovleceii ornamentali în așa fel încât taraba arată ca un decor de poveste.

Citește și: FOTO Cea mai frumoasă tarabă din Piața Cibin – Pozele cu ea fac furori și în America

Un kilogram de gogonele costă 5 lei, conopida costă 12, 7 lei  pentru un kilogram de gogoșari, 9 lei costă ardeiul capia, 6 lei este prețul la vinete și 12 lei kilogramul de ardei iute. Pentru opt borcane de zacuscă mici, sibienii trebuie să cumpere din piață legume în valoare de cel puțin 40 lei.

Ultima oră

Comentariul meu