cornea și copil joacă la sibiu open – cei doi sunt adversari după ce au făcut pereche la cupa davis

Victor Cornea și Marius Copil vor participa la Sibiu Open care a început duminică. Cei doi ar putea fi adversari după ce au reprezentat împreună România la Cupa Davis.

România a pierdut la Cupa Davis

România a fost învinsă în barajul pentru Cupa Davis de Slovacia, în 4 partide. Este al doilea eșec consecutiv pentru reprezentativa națională de tenis. După prima zi a competiției desfășurată la Bratislava românii trăgeau speranțe la o calificare.

În primul meci al confruntării, Marius Copil, cel mai experimentat jucător al echipei României, a fost învins în două seturi de Alex Molcan, 7/5, 6/1 dar Nicholas Ionel a produs o surpriză de proporții în a doua partidă, a întors meciul după ce a pierdut primul set cu 7/6 și le-a câștigat pe următoarele două cu 7/5, respectiv 6/4. Prin urmare, cea de-a doua zi a început de la 1-1 scor general.

A treia partidă a fot jucată de sibianul Victor Cornea, care a făcut pereche cu Marius Copil. Perechea a pierdut meciul cu echipa Lukas Klein și Igor Zelenay, în cadrul întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Slovacia, care se desfăşoară la Bratislava, în primul tur din cadrul Grupei I mondiale.Cei doi au condus în primul set dar, pe final, slovacii au revenit și au închis la 7/6 și au controlat setul secund de la un cap la altul, scor final fiind 6/2.

Ultima partidă a fost jucată de Nicholas Ionel, care, însă, nu a reușit să îi facă față lui Alex Molcan în cea mai rapidă partidă a confruntării. Slovacul a câștigat ambele seturi cu același scor, 6/1, 6/1 iar România pierde un nou baraj.

Primul sibian la Grand Slam

Victor Cornea are ocazia să își ia revanșa în fața slovacilor pentru că în primul tur va juca împotriva aceluiași Lukas Klein, care l-a învins la Bratislava în meciul de dublu. Victor face echipă în turneul de dublu cu cehul Zdenek Kolar și sunt printre favoriții la câștigarea competiției.

Dacă va câștiga Sibiu Open, Victor Cornea va avea o clasare suficient de bună pentru a se înscrie la Australian Open, devenind, astfel, primul sibian care participă la un Grand Slam.

 

Ultima oră

Comentariul meu