Alexandru Chituță, numit director interimar la Muzeul "Brukenthal" - Îi ia locul lui Sabin Luca

Alexandru Chituță este noul director interimar al Muzeului Național “Brukenthal”, decizie venită în urma unui ordin de ministru al Ministerului Culturii în data de 15 septembrie 2022.  Acesta și-a început activitatea din data de 19 septembrie.

 

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că Ministerul Culturii a emis ordinul nr. 819/ 15.09.2022 care prevede că, începând cu data de 19.09.2022, domnul dr. Alexandru Constantin Chituță asigură conducerea interimară a Muzeului Național Brukenthal pentru o perioadă de 120 de zile calendaristice”, au transmis reprezentanții Muzeului Național „Brukenthal”.

 

Prin actuala decizie se aprobă reluarea privind organizarea și desfășurarea analizei noului proiect de management al directorului Sabin-Adrian Luca. În urma finalizării mandatului, acesta a depus un nou proiect ce a fost notat cu 9,28, însă care urmează a fi reevaluat.  Potrivit Articolului zece al regulamentului de concurs postat pe site-ul Ministerului Culturii, în situația în care se înregistrează diferențe mai mari de două puncte între notele acordate de membrii comisiei de concurs, se va relua notarea. Procedura notării se reia ori de câte ori se constată că există diferențe mai mari de două puncte între notele acordate de membrii comisiei de concurs, pentru fiecare etapă în parte.

 

Ultima oră

Comentariul meu