Toate gratuitățile și avantajele de care se pot bucura sibienii în Săptămâna Europeană a Mobilității
Foto: Facebook/ Primăria Municipiului SIbiu

Săptămâna Europeană a Mobilității a început astăzi, 16 septembrie, și se va desfășura până duminică, 22 septembrie. Sibienii care aleg să lase mașinile acasă vor beneficia de o serie de reduceri și gratuități. Mersul pe jos, cu bicicleta, trotineta sau cu transportul în comun sunt opțiunile pentru care locuitorii Sibiului pot opta.

Pentru cei care se vor deplasa cu autobuzele Tursib, inclusiv Linia Verde, în perioada 17 și 18 septembrie 2022, călătoriile vor fi gratuite. În cazul celor care preferă să se deplaseze cu bicicleta, Sibiu City Bike a pregătit mai multe oferte pentru întreaga săptămână. Persoanele care închiriază bicicleta cu ora, vor avea la dispoziție primele 60 de minute vor fi gratuite, iar cei care deja au abonamente vor primi 10 ore bonus, dacă folosesc bicicleta în interval de 7 zile menționat, voucherul fiind activ pe durata anului prezent.

Și firma Bolt se alătură inițiativei și oferă o reducere de 15% pe cursă, celor care închiriază trotinete, în limita a 20 lei/cursă, în perioada 16-22 septembrie. Pentru a beneficia de reducere sibienii trebuie să introducă în aplicație codul SIBIU22.

Activități gratuite pentru sibieni

Avantajele săptămânii dedicate mobilității nu se termină aici. Sibienii care vor merge la Grădina Zoologică Sibiu cu bicicleta, în perioada 16-22 septembrie, vor avea intrarea liberă. De vineri, 16 septembrie, până duminică, 18 septembrie, sibienii care merg cu bicicleta la Muzeul ASTRA vor avea intrare gratuită.

În Săptămâna Europeană a Mobilității, locuitorii din Sibiu vor putea lua parte gratuit la o mulțime de activități distractive. Cei care își doresc să facă mai mult sport și în același timp să se relaxeze trebuie să știe că Baia Populară Sibiu oferă ore gratuite de yoga, Barre și cardio kickboxing și stretching, în perioada 16 – 17 septembrie. Pentru cei care iubesc adrenalina și au vârsta de cel puțin 10 ani au acum șansă să practice schi nautic sau wakeboard pe Lacul Binder.

Alte activități sportive se vor organiza în Piața Mică în 18 septembrie. Balerinii Teatrului de Balet Sibiu vor susține dansuri și momente muzicale în diverse locații din zonele centrale eliberate mașini.

Spectacol cu intrare liberă pentru cei mici la Teatrul Gong

Micii sibieni se pot bucura de spectacole la Teatrul Gong, cu intrare gratuită sâmbătă, 17 septembrie și duminică, 18 septembrie. Gratuitatea revine celor care merg la teatru cu bicicleta. Spectacolul care se vor desfășura în acest weekend se numește „Muzicanții din Bremen”. Acesta este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani și va avea loc sâmbătă de la orele 11:00 și 18:00 și duminică, doar de la ora 11:00. Parcarea bicicletelor și accesul se vor face prin curtea interioară a teatrului, cu intrare de pe str. Moș Ion Roată.

De asemenea, mai mulți elevi sibieni au pregătit o expoziție tematică care va putea fi vizitată weekend-ul acesta, în sala expozițională a Primăriei Sibiu, între orele 9:00 – 15:00. Mai multe detalii despre gratuitățile și avantajele din Săptămâna Europeană a Mobilității se găsesc aici.

Citește și: Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu – Duminică, 18 septembrie, va fi ,,Ziua fără mașini ” 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică