Șeful Jandarmeriei Sibiu trage de urechi organizatorii de evenimente - „Tratează lucrurile cu superficialitate”
foto: arhivă

Jandarmii sibieni au fost prezenți, din aprilie și până la finalul lunii iunie, la zeci de evenimente pentru a asigura ordinea publică. Aceștia au participat la manifestări culturale, religioase, sportive, dar și la manifestări promoționale. După participarea la aceste adunări publice, șeful IJJ Sibiu a avut un mesaj de transmis organizatorilor. Acesta spune despre ei că tratează cu superficialitate lucrurile. 

În trimestrul al doilea al acestui an, jandarmii au continuat misiunile de supraveghere și control pentru respectarea resctricțiilor menite să evite producerea de aglomerații. Aceștia spun că a fost dificil să țină sub control aceste aspecte, mai ales din cauza organizatorilor de evenimente de amploare, la care au luat parte mii de oameni. 

Șeful Jandarmeriei Sibiu, Marius Gândilă, a spus în cadrul ședinței ATOP de joi, că organizatorii tratează cu superficialitate unele aspecte atunci când vine vorba de organizarea evenimentelor mari. „Având în vederea amploarea misiunilor, ne-am propus ca, o dată cu terminarea pandemiei, să responsabilizăm și să conștientizăm organizatorii de adunări publice cu privire la obligațiile pe care le au. Tratează cu superficialitate organizarea de manifestații. Vorbim chiar și instituții publice, primării, dar și de organizatori privați. Aceștia nu înțeleg ce înseamnă să organizezi o adunare publică cu mii sau chiar zeci de mii de oameni”, a spus Gândilă.  

Șeful IJJ Sibiu a subliniat faptul că organizatorii ar trebui să respecte anumite reguli pentru a evita răspândirea virusului Covid, mai ales că, acum, după ce cazurile au scăzut, toată lumea vrea să ia parte la evenimente.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Lasa ca la 45 de ani iesiti in pensie,uitati de bagatul de vina,care este foarte simplu si usor.Mai bine sa e vedem de farfuria noastra.