eugen iordănescu nu mai e sub control judiciar - poate reveni la cârma camerei de comerț sibiu
FOTO arhivă

Eugen Iordănescu nu se mai află sub control judiciar și se poate întoarce la Camera de Comerț Sibiu pe postul de director general. Tribunalul Sibiu a admis, vineri, plângerea acestuia față de ordonanța procurorilor. 

Tribunalul Sibiu a admis plângerea formulată de Eugen Iordănescu împotriva ordonanței procurorului de a rămâne sub control judiciar. „Admite plângerea formulată de petentul-inculpat I.E., împotriva Ordonanţei procurorului din data de 09.09.2022, emisă în dosarul nr. 398/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Dispune încetarea obligațiilor a căror respectare s-a impus petentului-inculpat (…) respectiv: să nu se deplaseze în incinta Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și să nu exercite funcția de director general în cadrul acestei instituții; să nu se apropie, să nu ia legătura și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu martora C.D.. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, astăzi, 16.09.2022”, se arată în soluția pe scurt a magistraților de la Tribunalul Sibiu.

Potrivit Tribunalului Sibiu, Eugen Iordănescu se va putea întoarce la CCIA Sibiu pe vechea funcție, cea de director general al instituției. De asemenea, va putea lua legătura cu martorii din dosar.

Vă reamintim că, la începutul lunii decembrie 2021, Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț Sibiu, era reținut pentru 24 de ore. Procurorii l-au acuzat atunci de dare de mită, delapidare și trafic de influență. Judecătorii nu au considerat necesar să îl aresteze pentru 30 de zile, dar l-au pus sub control judiciar. De atunci, măsura a fost prelungită și contestată. (VEZI AICI ACUZAȚIILE CARE I S-AU ADUS LUI IORDĂNESCU)

Ultima oră

Comentariul meu