instructori auto din sibiu, amendați de poliție - nu au respectat traseele pentru școlile de șoferi
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au organizat o scurtă acțiune, miercuri, pe o stradă din municipiul Sibiu pentru a vedea dacă instructorii școlilor de șoferi respectă traseele destinate învățării conducerii de autoturisme. Șase dintre persoanele verificate au fost amendate fiindcă au încălcat legea. 

După aproape trei ani de contestații și procese, Curtea de Apel Alba a emis, la începutul acestui an, o hotărâre definitivă, prin care mașinile școlilor de șoferi din Sibiu nu mai au voie să circule prin oraș la orice oră și pe orice stradă. Școlile de șoferi și instructorii auto autorizați care nu respectă traseul pe care se poate învăța conducerea unui autovehicul riscă sancțiuni.

Instructori auto din Sibiu, amendați de poliție

În acest sens, polițiștii au organizat, miercuri, o acțiune pe strada Transilvaniei, pentru a vedea dacă instructorii respectă traseul restricționat. Șase dintre ei au fost amendați fiindcă au venit pe această stradă, deși ea nu e inclusă în traseu. „În cursul zilei de 14.09.2022, lucrătorii Biroului Rutier au organizat o acțiune pe strada Transilvaniei din municipiul Sibiu pentru verificarea respectării traseului destinat învățării conducerii unui auto pe drumurile publice în vederea obținerii permisului de conducere, ocazie cu care în intervalul 17:45 – 18:30 au fost identificate 6 autovehicule destinate învățării conducerii, sens în care au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.880 lei”, a precizat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

VEZI AICI CE SPUN DIRECTORII ȘCOLILOR DE ȘOFERI DESPRE TRASEUL RESTRICȚIONAT

instructori auto din sibiu, amendați de poliție - nu au respectat traseele pentru școlile de șoferi

Pe ce străzi au interzis școlile de șoferi

De luni până vineri între orele 07:30 – 09:00 și 15:30 – 18:30 se interzice învățarea conducerii unui autovehicul, ori, după caz, susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere sectorul (inel central) de drumuri ale cărui limite exterioare îl constituie străzile: Oncești – Negoveanu – Semaforului – Ștefan cel Mare – Bâlea – Hermann Oberth – Constituției – Abatorului – Târgul Fânului – Râului – Ion Neculce – Turismului – Alba Iulia – Maramureșului – Cristian – Avrig – Octavian Goga – Bahluiului – Siretului – Calea Cisnădiei – Rahovei – Mihai Viteazu – Doamna Stanca (loc. Șelimbăr) – șos. Sibiului (loc. Șelimbăr);

Notă: inclusiv pe străzile menționate anterior este interzis accesul autovehiculelor destinate învățării conducerii în timpul efectuării ședințelor practice / susținerii examenului în vederea obținerii permisului de conducere.

De vineri ora 13:00 până duminică, pe tot parcursul sărbătorilor legale, precum și în zilele premergătoare sărbătorilor legale începând cu ora 13:00 se interzice învățarea conducerii unui autovehicul, ori, după caz, susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere, pe următoarele străzi:

– șos. Sibiului din loc. Șelimbăr (strada Semaforului până la sensul giratoriu unde se regăsește stația de carburant Lukoil);
– b-dul Vasile Milea;
– b-dul C. Coposu;
– str. Hermann Oberth;
– str. Bâlea ;
– str. Ștefan cel Mare ;
– str. Semaforului;
– str. Moldoveanu;
– str. Nicolae Iorga;
– b-dul Mihai Viteazu;
– str. Doamna Stanca (loc. Șelimbăr)
– Calea Dumbrăvii (de la intersecția cu strada Siretului până la b-dul Vasile Milea);
– Calea Cisnădiei;
– str. Constituției;
– str. N. Teclu;
– str. Abatorului;
– Calea Șurii Mari;
– str. Lungă;
– str. Rusciorului;
– str. Râului;
– șos. Alba Iulia;
– str. Malului;
– str. Cibinului;
– str. Târgul Fânului;
– str. Maramureșului;
– str. Cristianului;
– str. Moldovei;
– b-dul Victoriei;
– str. Transilvaniei;
– str. Rennes;
– str. Școala de înot;
– str. Octavian Goga;

Pe rețeaua de drumuri județene aflate în competența Poliției Municipiului Sibiu este permisă învățarea conducerii unui autovehicul, ori, după caz, susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere astfel:
– D.J. 106 A (Sibiu – Păltiniș) până la intersecția cu D.J 106J (Gura Râului);
– D.J. 106D între Rășinari și Poplaca;
– D.J. 106 R (Sibiu – Poplaca);
– D.J. 106 până la intrarea în Cornățel.

Ultima oră

Comentariul meu