fc hermannstadt se luptă cu falimentul - clubul cere schimbarea administratorului judiciar
FOTO FC Hermannstadt / Facebook

Gruparea pregătită de Marius Măldărășanu, FC Hermannstadt, este singurul club din Liga 1 neînvins, însă probleme financiare par să nu dispară.

Până în momentul de față, nu există nimeni dispus financiar să salveze echipe de la faliment. Nici măcar faptul că echipa este pe locul 3 în Liga 1, la două puncte în spatele celor de la Farul și Rapid, dar cu un joc în minus, relatează digisport.ro.

Puținii conducători rămași la gruparea sibiană încearcă o nouă modalitate de a câștiga timp în fața falimentului. Aceștia au trimis către Tribunalul Sibiu o cerere prin care se solicită ”înlocuirea administratorului judiciar/lichidatorului”, adică compania Ideal Insolv.

FC Hermannstadt se află în insolvență încă din septembrie 2021, atunci când clubul a semnalat datorii de cinci milioane de euro.Termenul de judecată acordat de Tribunalul Sibiu pentru schimbarea administratorului judiciar este 5 octombrie.

Conducătorii celor de la FC Hermannstadt doresc modificarea planului de organizare pentru a încerca să mai câștige timp în procesul de insolvență.

Cel mai greu job din univers: să fii astronaut. Urmărește 12 oameni simpli care încearcă să fie acceptați în spațiu. Pe Digi World și Digi Online, de la 22:00!

Cel mai probabil, sibienii speră să prelungească perioada de ”agonie” până la următoarea tranșă pe care Liga Profesionistă de Fotbal o va vira cluburilor din Liga 1, pentru a mai stinge un procent din datorii. Datorii foarte mari, care pot fi stinse doar cu ajutorul unui investitor privat, dispus să investească și să acopere toate ”găurile”. Până în momentul de față, doar zvonuri și intenții, nimic concret.

Dani Coman a părăsit ”barca” în august

Președintele clubului sibian, Dani Coman (43 de ani), a decis la jumătatea lunii august să renunțe la funcție, la zece zile după ce a lansat un apel către autoritățile locale și către companiile din Sibiu, pentru a susține financiar echipa.

Dani Coman a luat decizia să plece de la Hermannstadt pentru că lucrurile nu s-au schimbat, aşa cum aştepta şi cum le spusese jucătorilor că ar trebui să se întâmple.

Drept la replică FC Hermannstadt

”Vă aducem la cunoștință că actul invocat în articolele apărute astăzi în presă nu a fost emis de administratorul judiciar al Asociatiei F.C. Hermannstadt. Așasdar, sub nici o formă administratorul judiciar al A.F.C.Hermannstadt (sau altcineva din club) nu a cerut falimentul clubului și la fel de bine nu a cerut nimeni din conducere înlocuirea domniei sale, așa cum este precizat în mod eronat în articolele respective.
Ca de fiecare dată, stăm la dispoziția mass-mediei pentru orice informație, fiindcă respectăm dreptul la informare/ transparență pe care merită să îl aibă toți iubitorii fotbalului. Ne bucură interesul pe care clubul nostru îl atrage și sperăm ca acesta să nu fie „întâmplător”, dacă ne gândim că sâmbătă avem un meci important de disputat în deplasare… Îi asigurăm pe suporterii noștri că toată atenția noastră este concentrată asupra confruntării cu U.T.A. și le recomandăm și lor să procedeze la fel. În rest, orice probleme am avea – le vom rezolva ca într-o familie, așa cum am făcut-o până acum!” se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Bai ziarist de doi lei, preiei toate știrile false și le pui pe hârtie. De ce nu mergi la sediul clubului să te informezi. Rușine să-ți fie.