ziua fără mașini la sibiu - programul evenimentelor în cele șapte zone interzise mașinilor duminică, 18 septembrie

“Ziua fără mașini” revine și anul acesta în centrul istoric,  în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, program la care Sibiul participă de mai mulți ani. Evenimentul dă ocazia sibienilor să participe gratuit la tot felul de activități, de la balet și lecții de dans, până la activități sportive.

Circulația auto va fi închisă duminică, 18 septembrie, între orele 08.00 – 20.00 în Piața Schiller, Piața Mică, pe strada Avram Iancu (porțiunea cuprinsă între Piața Mare și bifurcația cu str. G. Magheru), strada Arhivelor, strada Centumvirilor, strada Mitropoliei (de la intersecția cu str. Tribunei până la intersecția cu str. Al. Odobescu) și strada. Al. Odobescu (până în dreptul străzii Conrad Haas). Primăria Sibiu informează că singura excepție va fi aceea că pe strada Mitropoliei și pe strada Al. Odobescu va fi permisă circulația Liniei Verzi de transport public, operată cu minibuze electrice, ecologice.

Parcările din zonele menționate mai sus vor fi eliberate începând din data de 18 septembrie, ora 0.00, iar locatarii din zonele respective vor fi rugați să găsească alte locuri de parcare în apropiere. Ei vor  avea dreptul să parcheze pe străzile adiacente, în baza abonamentului pentru riverani. 

În zonele astfel eliberate, Primăria Sibiu, împreună cu partenerii săi, organizează o serie de activități culturale și educative, la care sibienii sunt invitați să participe gratuit. Programul complet al activităților cuprinde:

Momente de balet și lecții de dans, realizate de Teatrul de Balet Sibiu:

– 10.30 – str. A. Iancu;

– 11.00 – str. Mitropoliei (porțiunea dinspre Piața Huet);

– 12.00 – Piața Huet;

– 12.30 – Piața Huet – lecții de dans pentru public;

– 13.00 – Piața Schiller.

Momente muzicale și de petrecere a timpului liber:

– 10.00 – Spațiu urban de întâlnire și mic dejun muzical pe str. Arhivelor, organizat de Asociația Develop 

– 11.50 – Street Guitar, pe str. A. Odobescu, în fața Teatrului GONG, la ieșirea publicului de la spectacolul “Muzicanții din Bremen”, la care vă reamintim că puteți intra gratuit dacă ajungeți cu bicicleta – Asociația Culturală Play 

– 12.00 – Street Piano, str. A. Iancu – Asociația Culturală Play 

– 13.00 – Street Guitar, Piața Mică – Asociația Culturală Play

– 14.00 – Q-cvartet, Piața Schiller – Asociația Culturală Play

Activități sportive în Piața Mică, organizate de Decathlon, între orele 10.00 – 15.00:

– Jocuri sportive, în zona pieței dinspre sediul Primăriei. 

– Școala de biciclete în zona Casei Artelor, în care doritorii, indiferent de vârstă, pot învăța de personalul calificat Dacathlon să meargă pe bicicletă. Decathlon va asigura și echipamentul de protecție necesar participanților.

Activități educative dedicate în special copiilor:

– în 17 și 18 septembrie – Expoziție a lucrărilor realizate de elevi din mai multe școli sibiene pe tema mobilității curate, găzduită de sala expozițională a Primăriei Sibiu. Sala va fi deschisă publicului între orele 09.00 – 15.00.

 Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu organizează în data de 18 septembrie, în cadrul Orașului Artiștilor din Piața Mică, ateliere pentru copii și părinți pe tema mobilității urbane.

Ultima oră

Comentariul meu