fetiță de aproape trei ani, bătută cu bestialitate de unchiul său - micuța a murit la spital în sibiu
FOTO: arhivă

Un bărbat din Câineni, județul Vâlcea, a fost arestat preventiv fiind cercetat pentru omor după ce în urmă cu câteva zile și-a bătut nepoata, în vârstă de nici trei ani, până a băgat-o în spital. Individul a izbit-o de podeaua din ciment fiindcă plângea. În urma loviturii, micuța a suferit diverse traumatisme și, deși a ajuns la spital, viața ei nu a mai putut fi salvată. Copila a murit la Pediatrie în Sibiu. 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, miercuri, 14 septembrie 2022, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, aflat în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor asupra unui membru de familie. „La data de 14.09.2022, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Public.

Copilă izbită cu capul de ciment – A murit la spital

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în seara zilei de 10.09.2022, inculpatul în timp ce se afla la locuința sa din comuna Câineni, județul Vâlcea, iritat de faptul că minora în vârstă de 2 ani și 11 luni luni plângea, acesta, cu o violență ieșită din comun, a aruncat-o și a proiectat-o pe podeaua din ciment a imobilului. În urma impactului, micuța a suferit un politraumatism cu traumatism cranio cerebral (cu hemoragie meningo- cerebrală) și traumatism abdominal (cu ruptură hepatică, contuzie renală dreapta și hemoperineu consecutiv). Leziunile au fost atât de puternice încât fetița a decedat două zile mai târziu la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu.

De precizat este că micuța era nepoata lui de soră și îi fusese încredințată de părinții acesteia spre creștere și educare în lipsa acestora.

Investigațiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliție din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigații Criminale și Postul de Poliție Câineni. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ultima oră

Comentariul meu