comuna-biertan
Sursa: comunabiertan.ro

Biserica Fortificată din Biertan a ajuns pe coperta celei mai mari edituri universitare din lume. În luna octombrie a acestui an se va lansa numărul unde Biserica din Biertan, județul Sibiu își face apariția.

Oxford University a pregătit un număr special pentru luna octombrie a acestui an. Se pregătește să scoată la tipar o ediție-manual dedicată cercetărilor istoriei medievale în Europa Centrală, notează gândul.ro.

Autorii aceste ediții au hotărât ca revista să fie ilustrată cu Biserica Fortificată din Biertan.

Cartea va cuprinde următoarele:

  • Cercetări despre Europa Centrală medievală realizate în limbile locale, care să facă legătura între publicul regional și cel internațional.
  • Va oferi cititorilor de limbă engleză un rezumat critic și reflexiv al celor mai recente cercetări privind istoria și cultura regiunii.
  • Un studiu comparativ al diverselor interpretări naționale, uneori reciproc opuse, ale trecutului regiunii.

Volumul numit  The Oxford Handbook of Medieval Central Europe (n.r. Manualul Oxford al Europei Centrale Medievale) va avea un rezumat al istoriei politice, sociale, dar și culturale din Europa Centrală medievală, din perioada cuprinsă între 800 și 1600.

„Oxford Handbook of Medieval Central Europe rezumă istoria politică, socială și culturală a Europei Centrale medievale (c. 800-1600 d.Hr.), o regiune considerată mult timp o zonă ‘uitată’ a trecutului european. Cele 25 de capitole de ultimă oră prezintă cercetări actualizate despre regatele medievale centrale ale regiunii – Ungaria, Polonia și Boemia – și interacțiunile lor dinamice cu zonele învecinate. De la Marea Baltică la Marea Adriatică, manualul include reflecții asupra concepțiilor și utilizărilor moderne ale tradițiilor medievale comune ale regiunii. Organizarea tematică a volumului relevă cunoștințe rar comparate despre resursele medievale ale regiunii: popoarele și structurile de putere; viața socială și economia; religia și cultura; imaginile trecutului său”, se arată în descrierea cărții.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu