foto: masacru la o fermă de pe dealul gușteriței - zeci de animale ucise de urși

Zeci de animale au fost ucise de urși la marginea Sibiului. Acestea se aflau la o fermă situată pe Dealul Gușteriței. Proprietarul animalelor spune că atacul a avut loc în noaptea de duminică spre luni și, conform veterinarului care a analizat situația, urșii ar fi cutreierat toată zona – de la adăpostul de câini și până la monument. 

CITEȘTE ȘI: Pe urmele urșilor din Dealul Gușteriței – „Ne temem că vor ataca iar”

Mai multe capre au fost ucise de urși duminică noaptea pe Dealul Gușteriței de la marginea Sibiului. Multe dintre animalele de aici au fost atacate, însă au reușit să fugă. Proprietarul le caută în zonă pentru a le aduce la fermă. „Suntem la cercetări la fața locului. Am găsit până acum zece cadavre. Atacul a avut loc la ferma din apropierea adăpostului de câini de pe Dealul Gușteriței. Fratele meu a avut aici 250 de capre, majoritatea au reușit să fugă din țarc. Acum am pornit în căutarea altor cadavre și a animalelor vii pe care nu le mai găsim”, a spus un cititor Ora de Sibiu, fratele proprietarului animalelor. 

foto: masacru la o fermă de pe dealul gușteriței - zeci de animale ucise de urși

Potrivit bărbatului, atacul a fost dat de urși. „Medicul veterinar care e cu noi spune că nu a fost doar un urs, ci mai mulți, date fiind pagubele. Am găsit cadavre și în apropiere de cruce. Urșii au umblat de la monument, de la cruce până în zona adăpostului de câini”, a mai spus acesta. 

foto: masacru la o fermă de pe dealul gușteriței - zeci de animale ucise de urși

Omul spune că este nevoie să fie alertată populația, deoarece în zonă nu ar exista niciun indicator care să semnaleze prezența animalelor sălbatice. Zona monumentului este un punct de atracție pentru o mulțime de persoane, iar în această perioadă ar trebui evitată, spune acesta. „Autoritățile trebuie să transmită un mesaj RO-Alert pentru a alerta populația de prezența urșilor”, a spus bărbatul. Acesta a adăugat că, la finalul săptămânii trecute, un urs ar fi fost văzut și în zona fabricii de cărămidă. De asemenea, în trecut au mai ajuns urșii până la ferma fratelui său de pe Dealul Gușteriței. 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Medicul veterinar pare a fi specializat pe animale domestice, daca a scos o astfel de enormitate cu ursii care ataca in grup. Foarte posibil si probabil sa fie vorba de o haita de canide, salbatice sau chiar domestice.

  2. Sigur este vorba de urși.? Eu nu prea cred din două motive clare..!
    1. Ursul nu umblă în grup.!
    2. Ursul omoară un singur animal , îsi ia prada si pleacă…
    Mai cercetați…Eu personal mai repede zic, că au fost șacali sau lupi..!

  3. Ce situație, saracu! Sper ca stie ca va fi despagubit pentru toate pagubele produse de ursi din fonduri europene, trebuie doar sa-si depună dosarul la Agenția de mediu.