fără avioane private sau limuzine de lux la înmormântarea reginei elisabeta - liderii mondiali vor merge la funeralii cu autobuzul
footo Profimedia Images

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea.

Regatul Unit își poate lua rămas bun de la cea care a avut cea mai lungă domnie din istoria sa – 70 de ani – până luni, 19 septembrie, când au loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. În paralel, Regele Charles al III-lea face un turneu prin regat în calitate de nou suveran, așa cum cere protocolul.

A murit regina Marii Britanii – Elisabeta a doua avea 96 de ani

Fără avioane private, fără elicoptere sau mașini de stat la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.  Șefilor de stat străini li s-a cerut să sosească în Marea Britanie cu zboruri comerciale. Vor fi transportați în grup, cu autobuzul, la catedrala Westminster.

Aceste este protocolul pentru demnitarii străini, potrivit documentelor obținute de Politico. Acestea confirmă, de asemenea, că doar șefii de stat și partenerii lor au fost invitați la înmormântare.

Asta pentru că ar fi imposibil ca în catedrală să încapă mai mulți reprezentanți din fiecare țară. Protocolul mai prevede și că șefii de stat vor putea a oferi un omagiu regretatei regine, cu o durată de cel mult trei minute. În seara dinaintea slujbei de înmormântare, regele Charles al III-lea va găzdui o recepție pentru toți lideri, la Palatul Buckingham.

Ultima oră

Comentariul meu