balcaniada de călărie – sibianul ionel bucur, traseu perfect la proba pe echipe - a luat medalia de aur

Sibianul Ionel Bucur a fost unul dintre protagoniștii unei performanțe fără egal în istoria Balcaniadei de Călărie. La proba de sărituri peste obstacole, desfășurată sâmbătă la Snagov, echipa masculină a României a obținut medalia de aur după ce a încheiat traseul fără niciun punct de penalizare.

250 de concurenți din 12 țări au luat startul la cea mai recentă ediție a Balcaniadei de Sărituri peste obstacole, care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la baza hipică ”Vectra” din Snagov. Echipa de seniori a României, câștigătoare a medaliei de aur, a fost formată din Ionel Bucur, Ștefan Florin Lateș, Damian Cojocariu și Constantin Cojocariu. ”Am avut emoții”, spune proaspătul campion balcanic Ionel Bucur. ”Emoții sunt întotdeauna, și sunt constructive pentru un sportiv. Sunt bucuros că de data asta au fost până la urmă emoţii de câștig,” spune acesta.

balcaniada de călărie – sibianul ionel bucur, traseu perfect la proba pe echipe - a luat medalia de aur
foto: European Equestrian Federation

Bucur s-a aflat pe podium şi în proba individuală de sărituri peste obstacole, unde a obţinut bronzul. “Am avut chiar un mic eşec, o atingere la o bară. Fără asta ieşeam campion balcanic individual pentru a treia oară, dar nu a fost să fie”, spune sportivul sibian. Peste două săptămâni, el va participa la alte două competiții ecvestre care vor avea loc în județul Brașov – finala Summer Tour şi finalele pe echipe la juniori, seniori şi forţă.

Ultima oră

Comentariul meu