americani vizita sibiu
Sursa Foto - Captura Video

Un cuplu de americani, Zach și Haley, au renunțat la job-urile lor și își urmează visul de-o viață – acela de a cășători prin Europa, cu buget redus. Bineînțeles, aceștia au ajuns și în România, la Sibiu mai exact, unde au rămas impresionați de arhitectura remarcabilă și de influența sașilor.

În dorința de a arăta și altora cum poți să vezi Europa cu buget redus, tinerii americani s-au transformat în vloggeri: „Scopul vlogg-urilor noastre de călătorie este să vă arătăm că nu ai nevoie de prea mulți bani ca să vezi lumea. Vino cu noi în timp ce mergem într-o mică aventură „Budget Travel” în toată Europa Centrală și de Est!”, i-au invitat pe toți cei care vor să descopere „o altfel de lume”, una care poate fi experimentată cu bani puțini, notează adevărul.ro.

Și-au făcut conturi de Facebook, Tik-Tok și Instagram, ca mesajele și aventurile lor să ajungă în toate colțurile lumii, unde au postat diverse video, filmări cu experiențele trăite.

În periplul lor prin Europa s-au oprit și în țara noastră unde și-au plănuit să vadă „Transilvania cu trenul”. Aici și-au petrecut mai toată luna august experimentând gusturi, senzații, diverse mentalități, culturi, arhitecturi, istorii și legende urbane.

Au străbătut la pas 11 orașe, prezentând din fiecare loc vizitat ce au mâncat, unde s-au cazat, ce au văzut, dar și cât au cheltuit – nu mai mult de 100 de dolari/zi.

Interesant de remarcat este și de această dată cum este văzută România prin ochii unor globe-trotteri americani.

Sibiu, un oraș cu o arhitectură modernă

Ultima oprire a lor a fost în Transilvania, cu trenul la Sibiu, unde au remarcat arhitectura și influența sașilor, prezente din secolul al XII-lea încoace. Aceștia au mers la Podul minciunilor, s-au arătat entuziasmați de micile autobuze pe gaz, au mâncat cornuri și alte specialități de patiserie delicioase, dar și „cea mai bună înghețată cu gust de pepene galben”. S-au amuzat teribil că la toaleta gării au reușit să intre pe gratis, pentru că omul de serviciu nu a avut să le dea rest.

YouTube video

De la Sibiu, au plecat mai departe, la București, pentru a lua trenul către Republica Moldova.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică