weekend plin la sibiu - mult așteptatul festival „foodie”, sibiu guitar meeting, petreceri și ateliere pentru copii

Ne despart doar câteva zile de mijlocul lunii septembrie, dar Sibiul este la  fel de plin de evenimente ca în toiul verii. ”Foodie”, festivalul cu mâncare delicioasă, Sibiu Guitar Meeting, petreceri spectaculoase, teatru pentru copii în aer liber și multe alte evenimente se anunță în acest weekend.

Sfârșitul de săptămână se anunță a fi unul distractiv pentru sibienii care încă vor să profite de vremea frumoasă de afară, să danseze sau să asculte muzică de calitate. Și pentru copiii există o serie de activități în aer liber, la care pot participa alături de părinți.

Foodie – mâncare delicioasă și muzică bună

Foodie, cel mai cunoscut street food festival din Sibiu, așteaptă sibienii cu muzică bună, mâncare delicioasă și diversă începând cu 8 septembrie, în zona Cetății. Cea de-a cincea ediție a festivalului va aduce 15 food-truck-uri printre care „Curcanul Înfoiat”, „Mizilicuri Food Truck” și „Thaice Cream”. La fel ca mâncarea, muzica va fi de cea mai bună calitate. DJ renumiți vor face o atmosferă unică –  Sebastian Drișcu și John Trend vor mixa în prima zi de festival, Vladimir, în a doua, iar Sasha Lopez și Arias, în a treia.

Copiii vor avea un loc special amenajat unde se vor putea juca în voie, lăsând părinții să se relaxeze și să profite de timpul liber. Pentru ei vor fi ateliere interactive de pantomimă, dans, dicție, turtă dulce și multe altele. Programul Foodie poate fi consultat online.

Pentru cei care vor să petreacă o seară liniștită sau câteva ore în care să uite de grijile zilnice, CineGold a pregătit mai multe filme interesante pe care sibienii le pot vedea în acest weekend. „Balaur”, „Trenul Asasinilor”, „Vortex”, „Dirijorul Tăcerilor”, „Dragon Ball Super: Super Hero”, „3000 de Ani de Dorință”, „După ce am găsit fericirea” și multe alte filme noi, de acțiune, dragoste, și alte genuri.

weekend plin la sibiu - mult așteptatul festival „foodie”, sibiu guitar meeting, petreceri și ateliere pentru copii

Petreceri la Backyard și Cotton

La Backyard va fi distracție mare cu ocazia aniversării de opt ani de la începerea acestui proiect unic în Sibiu. Sâmbătă, 11 septembrie, începând cu ora 20:00 va avea loc una dintre cele mai tari petreceri din acest sfârșit de săptămână. Rareș Luca, Sebastian, Arias și Albwho sunt cei care vor face o atmosferă incendiară la The Home of Backyard. Biletele în presale pot fi achiziționate online și costă 50 lei, sau 70 lei dacă sunt cumpărate la intrare. Rezervările se pot face la numărul de telefon +40 (743) 272 597.

weekend plin la sibiu - mult așteptatul festival „foodie”, sibiu guitar meeting, petreceri și ateliere pentru copii

Pentru sibienii care vor să danseze până dimineața mai sunt și alte petreceri la care pot participa. Cotton organizează „Baro Party & Cotton” vineri, 9 septembrie, de la orele 21:00, pe acoperișul Centrului Aria. White Coffee, MC Dylma, Pappa M., Feno & MC Rosso sunt artiștii care vor avea grijă ca distracția să fie la cotele cele mai înalte. Petrecerea are dress code „full black”. Biletele costă 30 lei dacă sunt cumpărate în perioada 29.08-01.09 și 50 lei dacă au fost achiziționate între 1 și 9 septembrie. Pentru rezervări, cei interesați pot apela la numărul de telefon +40 (751) 478 111. Petrecerea continuă și sâmbătă, 10 septembrie, pe terasa Cotton cu DJ Melkito, începând cu ora 19:00.

weekend plin la sibiu - mult așteptatul festival „foodie”, sibiu guitar meeting, petreceri și ateliere pentru copii

Sibiu Guitar Meeting la Muzeul ASTRA

Sibiu Guitar Meeting se anunță mai animat decât oricare altă ediție din anii trecuți. În perioada 9-11 septembrie la Muzeul ASTRA va răsuna muzica live. Festivalul va avea două zone de activități dedicate publicului larg – „Born to Play” de la Etno Tehno Parc și zona „Târgului de Țară”. În cele trei zile ale evenimentului se vor desfășura zeci de ateliere și activități pentru copii și tineri. Atelierul de testare instrumente, face painting, confecționarea de jucării din lemn, ”creative wardrobe” (pictură pe haine), expoziția handmade cu vânzare și ”Guitar After Life Expo” sunt doar o parte dintre activitățile la care tinerii vor putea participa.

Pentru iubitorii de muzică clasică a început Sibiu Opera Festival. Cea de-a XXI-a ediție a festivalului aduce numeroase surprize în acest weekend. Programul va include vineri, 9 septembrie, gala de balet „Tango. Radio and Juliet”, de la ora 19:00; sâmbătă va avea loc spectacolul de operă ”Don Giovanni”, iar duminică, 11 septembrie, opera „Nabucco”. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu și online pe iabilet.ro.

Actorii de la Grădina BIS au pregătit un nou spectacol „Cioranu’ ciobanu’ bolovanu’ & crocodilu” care urmează să se desfășoare duminică, 11 septembrie, de la ora 16:00. Va fi un spectacol de teatru concert. Biletul costă 50 de lei și poate fi achiziționat online. Prețul include servirea unei porții de ceaun cu fasole.

weekend plin la sibiu - mult așteptatul festival „foodie”, sibiu guitar meeting, petreceri și ateliere pentru copii

Brunch in Crâng la Sibiel

Cei interesați să se relaxeze câteva ore într-un cadru liniștit pot opta pentru „Brunch în Crâng”, care urmează să se desfășoare duminică, 11 septembrie, între orele 11 – 17, la ”Portal Village” în Sibiel. Evenimentul, pentru care organizatorii au ales tema „septemBRIE și Merele de Aur” se află la cea de-a șaptea ediție, iar din mai multe motiv. Biletele se pot cumpăra online. Prețul este 175 lei de persoană, iar copiii însoțiți de părinți au acces gratuit.

weekend plin la sibiu - mult așteptatul festival „foodie”, sibiu guitar meeting, petreceri și ateliere pentru copii

Sâmbătă și duminică, respectiv 10 – 11 septembrie, copiii cu vârste cuprinse între 6 – 10 ani vor putea lua parte la Atelierul de Creat Povești – Povestea Sirenei din fire de ață. „Povestea sirenei din fire de ață va fi creată și imaginată de participanți, pornind de la tehnicile numeroase de împletire și alegând culorile preferate alături de Diana Ribana. Stimulând imaginația, dar și abilitățile artistice ale copiilor, atelierul va avea ca rezultat Sirena din fire de ață, precum și povestea plină de aventuri a acesteia”, spune descrierea evenimentului.

Ultima oră

Comentariul meu