pregătiri pentru festivalul “toamnă barocă la palatul brukenthal avrig”

În perioada 1 septembrie – 15 octombrie, frumosul complex ce a constituit Reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal va fi gazda Festivalului „Toamnă barocă la Palatul Brukenthal Avrig”, un proiect ce va asigura cadrul necesar şi potrivit pentru derularea mai multor evenimente artistice şi culinare.

Prima mare şi importantă acţiune ce se va desfăşura în cadrul festivalului este „Sărbătoarea toamnei – sezonul cartofului”, o pledoarie pentru recolta adunată de gospodari în acest anotimp, în special pentru „pâinea săracilor” – cartof, ingredient de bază pentru alimentaţia celei mai importante părţi a populaţiei globului. (Cartoful a fost în prim-planul multor evenimente organizate în ultimii ani la Palatul Brukenthal Avrig.)

pregătiri pentru festivalul “toamnă barocă la palatul brukenthal avrig”

Conform dovezilor istorice, în urmă cu aproximativ un sfert de mileniu, fostul guvernator al Transilvaniei, baronul Samuel von Brukenthal, ar fi adus şi cultivat, pentru prima dată în această regiune, cartofi. De aici, cartoful s-a răspândit în regiune şi în Transilvania, a devenit emblematic şi a adus beneficii multiple pentru viaţa de zi cu zi a locuitorilor de aici. Ca urmare, o asemenea dovadă istorică trebuia evocată şi păstrată în memoria colectivă, astfel că actualii administratori ai complexului baroc avrigean s-au gândit să marcheze cum se cuvine acest eveniment, printr-un festival gastronomico – culinar.

În acest sens, reprezentanţii restaurantului Edenul Transilvaniei (Palatul Brukenthal Avrig) au pregătit o versiune nouă a meniului, cu multe preparate bazate pe cartof, astfel încât pasionaţii de mâncare gustoasă, românească sau specialităţi din bucătăria internaţională, să se simtă răsfăţaţi atunci când sunt oaspeţii acestui loc. Dintre preparatele ce se vor regăsi în meniul special nu lipsesc Cartofii mexicani umpluţi cu carne tocată de vită şi sos picant, Cartofii Jack Potatoes umpluţi cu şuncă şi caşcaval, Gnochi cu sos spanac şi nuci, Cartofi la cuptor cu sos de smântână şi usturoi, Patoul mixt de cartofi (Mexican, Jack Potatoes, Cartofi la cuptor si Gnocchi) etc.pregătiri pentru festivalul “toamnă barocă la palatul brukenthal avrig”

Gurmanzii vor putea rezista cu greu “ispitelor” propuse de responsabilii restaurantului, iar berea locală sau germană, muzica live, concursurile şi surprizele vor completa frumos “tabloul” unei incursiuni din cele mai plăcute într-un loc încărcat de istorie şi frumos.
Cei ce doresc informaţii suplimentare sau rezervări, pot telefona la numărul 0726234417, pot accesa pagina de Facebook a Palatului Brukenthal Avrig, sau pot trimite email, la adresa: office@palatulbrukenthalavrig.ro.

Ultima oră

Comentariul meu