optimism la tnrs - constantin chiriac speră ca primăria să cumpere ”fabrica de cultură” anul acesta

Directorul Teatrului Național ”Radu Stanca”, Constantin Chiriac, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că este optimist în ceea ce priveşte achiziţionarea “Fabricii de Cultură” până la sfârșitul acestui an, urmând ca aceasta să se redeschidă şi să poată găzdui spectacole de teatru și proiecții de film începând cu anul 2024.

“S-a aprobat de către Consiliul Local dorinţa de achiziţionare”, a spus Chiriac, care a adăugat că trebuie luată decizia de vânzare a spațiului și organizată licitația. ”Consiliul Local trebuie să aprobe suma pe care a propus-o evaluatorul independent, iar Primăria trebuie să găsească sursele de finanţare astfel încât să se poată face această achiziţie”, a spus directorul teatrului.

“Cred că achiziția se va face până la finalul anului în curs”, a spus Chiriac. ”Vrem să reabilităm spaţiul acela, astfel încât să putem avea acolo energie fără să mai cumpărăm, ba chiar să ajungem ca energia care va fi produsă acolo să poată să deservească noul teatru şi centrul de congrese”, a declarat directorul TNRS. ”Sperăm ca în 2024 să putem redeschide Fabrica de Cultură, în aşa fel încât acel spaţiu să devină un loc în care tânăra generaţie să aibă un har de proiecte şi de întâlniri”, a adăugat Chiriac.

”Fabrica de Cultură” este numele unei zone din fosta Bază de Producție a Întreprinderii Construcții SA, transformată într-un spațiu de spectacole care găzduiește unele dintre cele mai grandioase producții ale Teatrului ”Radu Stanca”.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu