începe vernisajul expoziției-atelier ,,soarele din farfurie” la muzeul astra - te așteaptă și preparate tradiționale: pâine la țest sau turtă

Astăzi, 8 septembrie 2022, la Muzeul Astra începe vernisajul expoziției-atelier ,,Soarele din farfurie”. De asemenea, în afară de atelierul de olărit, va exista și un atelier gastronomic, cu preparate tradioționale: pâine la țest, mălai (turtă), mâncare de pui, murături, porumb copt, compot de mere, ceai rece.

Program:

-ora 14 – start atelier olărit & gastronomic

-ora 17 – start vernisaj & degustare preprate de tip țest (și nu numai)

muzeul astra vernisaj

Evenimentul va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în cadrul Gospodăriei de olar din Horezu. „Soarele din farfurie” reliefează patrimoniul material şi imaterial din Horezu şi din împrejurimi, cu accent pe olărit, un meșteșug înscris pe lista UNESCO. Evenimentul va avea o componentă de animație culturală, mai precis un atelier de olărit, prin participarea meşterului olar Ionuț Bîscu, dar şi un atelier gastronomic, cu preparate la țest și nu numai (pâine la țest, mălai (turtă), mâncare de pui, murături, porumb copt, compot de mere, ceai rece) .

Ultima oră

Comentariul meu