au lăsat germania pentru sibiu - povestea a doi antreprenori care au dezvoltat un superb proiect turistic la alma vii

Un manager de marketing și un director al unei case de discuri, au lăsat Germania pentru a dezvolta un superb proiect turistic în Transilvania, mai exact la Alma Vii, într-un sat din apropierea Sibiului.

Totul a început cu un prim contact cu România, în anul 2008. Până atunci, Mike Stapelfeld, născut în 1969, şi Marion Sievers (născută în 1974) locuiau şi lucrau în Germania – unul în Hamburg, iar celălalt în Berlin. Mike era manager de marketing la o agenţie de media şi publicitate, iar Marion era şefa departamentului de marketing internaţional la Universal Music, gestionând activitatea unor artişti precum Amy Winehouse, Bryan Adams, Andrea Bocelli sau Lady Gaga. Niciunul dintre ei nu mai fusese în România înainte şi nici nu au rude cu ecouri săseşti în zonă, relatează zf.ro

„Mike a fost trimis de compania lui timp de câteva săptămâni, în anul 2008, la biroul acesteia din Bucureşti, pentru a se ocupa acolo de implementarea unui nou

software. În cele din urmă, cele două săptămâni s-au transformat în doi ani“, îşi aminteşte Marion Sievers, care îl cunoscuse deja pe Mike. Cum zborurile nu erau scumpe pe ruta Berlin-Bucureşti, ea a început să-şi petreacă aproape fiecare weekend în România, ocazie cu care au explorat împreună ţara în lung şi-n lat, descoperind în fiecare săptămână ba Delta Dunării, ba Maramureşul, Bucovina şi, cum altfel, măreaţa Transilvanie.

I-a atras, bineînţeles, moştenirea germană pe care au identificat-o rapid în satele săseşti, o amprentă de care nici nu auziseră până atunci. Şi-au dat seama însă că le era destul de greu să găsească variante interesante şi autentice de cazare în zona rurală a Transilva­niei, care, între timp, s-a dezvoltat foarte mult, după cum li se pare astăzi.

„Aşa că ne-a intrat în cap ideea de a deschide chiar noi o casă de oaspeţi, pentru că părea că România are un potenţial extraordinar. Doar că amândoi eram încă foarte conectaţi la lumea corporatistă în care lucram şi, prin urmare, nu eram chiar pregătiţi să facem o astfel de încercare.“

Şi-au pus deci ideile pe hold şi şi-au continuat drumurile profesionale. După ce şi-au terminat treburile pentru care veniseră la Bucureşti, au mers la Budapesta, unde au locuit pentru alţi cinci ani. Nu erau aşadar departe de România, iar gândul de a deschide o pensiune aici încolţise puternic în minţile lor, aşa că au mai trecut de câteva ori graniţa, în căutarea unui loc potrivit pentru o casă de oaspeţi în zona din jurul Sibiului. „Aveam câteva criterii pe care le urmăream, precum găsirea unui sat liniştit, cu o biserică fortificată săsească, fără un drum cu trafic intens şi cu o atmosferă primitoare, prietenoasă. Plus, bineînţeles, o proprietate potrivită pentru ce voiam noi să facem.“

În cele din urmă, au găsit ceva care a reunit toate aceste dorinţe, undeva în Alma Vii, un sat săsesc cu mai puţin de 500 de locuitori din comuna Moşna situat între Sibiu şi Sighişoara. Inspiraţi de numele satului, s-au decis rapid asupra numelui care urma să stea pe frontispiciul viitoarei lor case de oaspeţi – Alma-Via.

Citește restul poveștii pe zf.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu