video imagini virale cu o ursoaică și puiul ei în zona porumbacu
Sursa: Facebook/AJVPS

Asociația Județeană a Vânătorilor si Pescarilor Sportivi Sibiu atrage din nou atenția pescarilor asupra urșilor care au apărut pe cursul râului Olt.

Într-un videoclip postat pe Facebook de AJVPS sunt surprinse imagini inedite cu o ursoaică și puiul ei care, în mijlocul zilei, se ascund după un copac pe malul Oltului. Pescarul care a imortalizat momentul se afla în zona Porumbacu de Jos – Glâmboaca – Colun – Scoreiu.

„Astăzi am primit încă o filmare prin care un alt pescar ne avertizează de prezența urșilor pe malul râului Olt. În filmarea efectuată în jurul orei 17:30 se vede că urșii sunt activi și ziua. Vă rugăm să fiți atenți, în special în zona Porumbacu de Jos – Glâmboaca – Colun – Scoreiu, se pare că este o ursoaică cu puiul!”, spun oficialii AJVPS Sibiu în descrierea atașată videoclipului.

„Noi postăm să știe oamenii că în zonă sunt urși, ca pescarii să își facă simțită prezența. Respectivul pescar era cu mașina și ursul nu s-a speriat de motorul mașinii, s-a camuflat acolo între copaci și aștepta să plece omul. Reacția ursului nu poate fi anticipată niciodată, ursoaica își apără puii cu viața, din acest motiv cele mai violente atacuri se întâmplă când este vorba despre o ursoaică alături de pui. Cel mai bine ar fi să nu ne observe – să nu ne apropiem de animal, iar dacă ne-a văzut să ne retragem lent, fără niciun fel de reacție bruscă”, spune Romeo Stoicescu, directorul AJVPS.

Nu este prima dată când pescarii din județul Sibiu surprind imagini inedite cu urși pe malul Oltului. La sfârșitul lunii a fost filmat un urs care înota în râul Olt.

Citiți și: VIDEO Un urs înoată în râul Olt în zona Porumbacu – Un pescar a surprins imaginile

Ultima oră

Comentariul meu