sibian de 19 ani, reținut - a evadat din arest la domiciliu ca să-și agreseze fosta iubită
foto: arhivă

Un sibian în vârstă de 19 de ani a fost reținut, marți, pentru 24 de ore de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni, respectiv evadare, tâlhărie și încălcarea ordinului de protecție. Tânărul a fugit din arest la domiciliu și s-a dus la locuința fostei concubine, acolo unde a agresat-o și i-a furat telefonul mobil. În plus, a încălcat și un ordin de protecție. 

„În fapt, la data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 21:00, o tânără de 19 ani, din municipiul Sibiu, a sesizat prin 112 faptul că la domiciliul acesteia se află fostul său concubin, încălcând prevederile ordinului de protecție emis de către instanță. La fața locului a fost direcționat un echipaj din cadrul I.J.J. Sibiu, tânărul de 19 ani fiind depistat și ulterior, solicitată prezența polițiștilor de investigații criminale”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

A evadat din arest și a încălcat un ordin de protecție

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu au constatat că tânărul de 19 ani figura ca urmărit ca urmare a nerespectării obligațiilor privind măsura preventivă a arestului domiciliu, respectiv sesizarea din oficiu a lucrătorilor din cadrul acestui serviciu cu privire la infracțiunea de evadare.

În urma probatoriului administrat și a cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că în seara zilei de 6 septembrie, în jurul orei 21:00, tânărul s-a deplasat la domiciliul fostei concubine, încălcând prevederile ordinului de protecție emis de către instanță, unde a agresat-o fizic și i-a sustras telefonul mobil. „Facem precizarea că ordinul de protecție a fost emis după ce la data de 16 iunie a.c., tânăra de 19 ani a formulat plângere împotriva acestuia sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, violența în familie, distrugere și amenințare. La data respectivă, acesta a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii sibieni, iar la data de 17.06.2022, s-a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, spune Welter.

Propunere de arestare preventivă

Având în vedere cele constatate, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evadare, tâlhărie și încălcarea ordinului de protecție, urmând a fi prezentat miercuri Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările în acest dosar continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu