locuitorii din cristian, nemulțumiți de drumul spre lunca mare - „pista de biciclete e mai lată decât strada”

Mai mulți locuitori din comuna Cristian sunt nemulțumiți de lățimea noii străzi care va duce spre extravilanul comunei, mai exact spre Lunca Mare.

La dimensiunile actuale, viitoarea stradă din Cristian (aflată încă în lucru) ar fi mult prea îngustă ca să permită circulația simultană a două mașini fără ca acestea să întâmpine probleme. O postare despre noua stradă făcută pe grupul de Facebook al comunei Cristian a stârnit deja numeroase reacții. „Asta e pista de biciclete care face legătura între Poplaca, Rășinari și Munții Făgăraș!”, „Pe acel drum se merge cu Dumnezeu înainte!!”, „Ca la noi la nimeni, lucrare made in România!”, „Pista de biciclete e mai lată ca strada!” sunt doar câteva dintre comentariile locuitorilor din Cristian.

„Acest drum agricol denotă că oamenii trec cu un tractor, cu remorci, combine să își treiere porumb, iar eu mă îndoiesc că vor trece pentru că nu au cum. Au făcut o prelungire de drum pe care au îngustat-o. Nu mi se pare normal și este total atipic ce au făcut”, spune Mihai care are o cabană în zonă.

locuitorii din cristian, nemulțumiți de drumul spre lunca mare - „pista de biciclete e mai lată decât strada”

Primăria comunei Cristian a încercat să clarifice printr-un comentariu la postare situația care îi nemulțumește pe locuitori. „Acest drum de exploatare agricolă despre care vorbiți duce către extravilanul comunei, înspre Lunca Mare. Drumul de exploatare nu a fost prins în proiectul de modernizare, și s-a făcut doar o legătură de câțiva metri cu drumul principal, care va fi asfaltat săptămâna aceasta. Dacă vă uitați cu atenție când mai mergeți să vedeți terenuri în zonă, puteți observa că drumul de exploatare este suficient de lat atât pentru utilajele agricole, cât și pentru cetățenii care trec cu mașina prin zonă”, spune comentariul Primăriei.

Am luat legătura cu Ioan Seuchea, Primarul comunei, pentru a cere mai mult explicații. „Scurt și la subiect. E drum agricol care e de patru metri în legislație și atâta tot. Au loc să treacă, mai mult ce să le fac. Asta este legal și asta am făcut. Dacă e drum agricol, e drum agricol, trece o căruță, o remorcă…”, a spus primarul.

 

Ultima oră

Comentariul meu