Produse retrase din magazinele Lidl și Profi - Unul conține acesulfam de potasiu
FOTO arhivă

O nouă alertă alimentară a apărut în țara noastră, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), potrivit infocons.ro

În urma analizelor de laborator, reprezentanții instituției au decis retragerea de la vânzare a unui produs extrem de apreciat și de consumat.

Un produs a fost retras din magazinele Profi din România

Este alertă alimentară în țara noastră, după ce un produs a fost retras de urgență de la vânzare. Este vorba despre produsul Proxi Ketchup dulce. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

În urma unor verificări amănunțite, reprezentanții intituției au identificat faptul că a fost depășită doza admisă de îndulcitor, E950 Acesulfam de potasiu.

Potrivit specialiștilor, aditivul E950, acesulfamul K este un edulcorant sintetic cu putere mare de îndulcire. Acesulfamul K se elimină rapid din organism, după ingerarea și absorbția sa.

Conform studiilor efectuate, acest aditiv se elimină din organism fără nici o modificare. Datele oficiale arată că nu au existat probleme grave de sănătate la oameni, care să aibă legătură cu consumul de acesulfam-K.

Lidl România anunță deasemenea  cu privire la RECHEMAREA și returnarea produsului “Caribbean Style Cheesecake Vegan fructul pasiunii, 2x100g

Producătorul Emmi Dessert Italia S.p.a recheamă preventiv produsul „Caribbean Style Cheesecake Vegan fructul pasiunii, 2x100g” din lotul 170922 și cu termenul de valabilitate 17.09.2022″.

Ca urmare a analizării produsului, au fost depistate urme de nuci în produs, nedeclarate pe ambalaj. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producatorul Emmi Dessert Italia S.p.a si Lidl România au reacționat fără întârziere și au scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Caribbean Style Cheesecake Vegan fructul pasiunii, 2x100g” din lotul 170922 și cu termenul de valabilitate 17.09.2022”. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Caribbean Style, nu sunt afectate de această rechemare.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Eu am 50 și sunt cu un picior în groapa.
    Bunicul meu, la 94 de ani, încă prășea porumbul, cu sapa.

  2. Mai lăsați produsele indicate de UE și mai vindeți produsele autohtone UE ne trece la faina de gindaci produsul babelor noastre e toxic după ei dar eu pot să-i contrazic: badea Ion are 90 de ani și da cu sapa la porumb și a mîncat din curte plantele și animalele lui eu la 30 de ani am toate bolilor posibile că maninc de la comerțul UE care este diferența?