Directorul Muzeului Național Brukenthal este îngrijorat de facturile la gaz și curent - „Lucrurile sunt deja foarte grave”

În conferința de presă organizată astăzi la sfârșitul evenimentului de comemorare a lui Avram Iancu, Managerul/Directorul General al Muzeului Național Brukenthal și-a exprimat îngrijorarea pentru facturile la gaz care o să vină la iarnă.

Muzeul a trecut printr-o situație dificilă iarna trecută, când facturile la gaz și electricitate au depășit suma de 100.000 de euro, însă anul acesta îngrijorarea pare să fie și mai mare din cauza scumpirilor din ultimele luni la electricitate și gaz.

„La o lună-două ne tot vin măriri de tarife ale contractelor. Față de anul trecut, când v-ați speriat că am avut de plătit 110 000 de euro, prețul contractual s-a mărit de aproximativ trei ori și jumătate. Faceți socoteala cât face o sută de mii ori trei – e simplu. Vom citi contorul și vom vedea atunci cât va fi, însă  lucrurile sunt deja foarte grave din punctul acesta de vedere. Nu avem scăpare”, a declarat Sabin Luca, Directorul Muzeului Brukenthal.

„Nu putem face economii. Poate închidem expoziția ca să nu mai aprindem becurile, problema e însă că nu avem voie să întrerupem căldura, pentru că trebuie să întreținem microclimatul pentru patrimoniu. Asta e, avem un patrimoniu excepțional pe care trebuie să-l apărăm și vom încerca să facem asta până la limita pe care ne-o oferă legea”, a adăugat Luca.

Ultima oră

Comentariul meu