muzeul de istorie „casa altemberger”din sibiu îl omagiază pe avram iancu

Muzeul de Istorie „Casa Altemberger” din Sibiu a găzduit astăzi o ceremonie de omagiere a revoluționarului român pașoptist Avram Iancu, de la moartea căruia se vor împlini, peste trei zile, 150 de ani.

La comemorarea lui Avram Iancu au participat oficialități de la Prefectura Județului Sibiu, Primăria Sibiu, Direcția Județeană de Cultură, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Mitropolia Ardealului și Muzeul Național Brukenthal. Mitropolitul Ardealului, Arhiepiscopul Laurențiu Streza, a oficiat o slujbă de pomenire.

„Suntem datori cu foarte multe lucruri în timpul vieții noastre. Noi, cei de la Muzeul Brukenthal, am propus să comemorăm acest eveniment. Peste trei zile se împlinesc 150 de ani de la plecarea dintre oameni  a acestui erou, la care noi ținem foarte mult, și căruia ne-am gândit să-i facem o pomenire cu ajutorul Mitropolitul Ardealului”, a declarat Sabin Adrian Luca, Directorul General al Muzeului Național Brukenthal.

muzeul de istorie „casa altemberger”din sibiu îl omagiază pe avram iancu

„Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră azi, într-o zi cu dublă semnificație. Comemorăm  150 de ani de la trecerea în neființă a marelui erou național Avram Iancu și celebrăm Ziua Europeană a Patrimoniului. Prin organizarea acestui eveniment cinstim patrimoniul cultural și îl aducem  mai aproape de generația actuală și de generațiile viitoare. Avram Iancu a adus speranță românilor transilvăneni și a rămas în istorie ca unul dintre cei mai mari eroi naționali”, a spus Prefectul Sibiului, Mircea Crețu.

Muzeul de Istorie ”Casa Altemberger” va fi deschis publicului mâine – joi – pentru vizitare gratuită. Sâmbătă, 10 septembrie, la ora 11.00, fanfara Garnizoanei Sibiu va susține un program comemorativ pentru omagierea a 150 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Avram Iancu.

Ultima oră

Comentariul meu