Un ajutor școlar ”dulce” - 150 de ghiozdane cu rechizite și dulciuri pentru elevi din trei sate din județul Sibiu
Peste 150 de elevi din Boița, Axente Sever și Porumbacu au primit ghiozdane pline cu rechizite și dulciuri cu ocazia începerii noului an școlar.
Voluntarii „Echipei Galbene”, împreună cu Președinta Consiliului Județean, Daniela Câmpean și  deputata Raluca Turcan s-au mobilizat și au oferit copiilor cu posibilități materiale reduse zeci de ghiozdane pline cu rechizite și dulciuri, perfecte pentru a începe anul școlar cu dreptul.
„La fiecare început de an școlar vorbim cu directorii de la diverse școli din județ și acolo unde sunt copii care provin din familii cu resurse reduse, intervenim. De obicei, le cumpărăm ghiozdane cu toate rechizitele necesare. De exemplu, la Porumbacu am optat și pentru elevii de pe lista asistaților sociali. La fel facem și în restul localităților, vorbim cu directorii școlilor sau cu primarii localităților care cunosc familiile. Copiii s-au bucurat foarte mult. Cei de la Boița ne așteptau să venim cu ghiozdane pentru că la sfârșitul anului trecut le-am promis că o să ne vedem și în toamnă. Copiii au primit și câte un voucher cu ședințe gratuite pentru cursuri de IT”, spune Alina Huciu, voluntar la „Echipa Galbenă”.
Un ajutor școlar ”dulce” - 150 de ghiozdane cu rechizite și dulciuri pentru elevi din trei sate din județul Sibiu
Pe lângă cele 150 de ghiozdane oferite la începutul acestui an școlar, „Echipa Galbenă” a contribuit la ajutorarea și susținerea copiilor încă de acum trei ani. În această perioadă s-au realizat SmartLab-uri performante pentru dobândirea de competențe digitale, premii pentru elevii cu rezultate bune la școală proveniți din familii defavorizate, acțiuni umanitare și de socializare pentru copiii din centrele de plasament, vizite gratuite la stomatolog și multe alte inițiative care au rolul de a ajuta cât mai mulți copii să crească armonios.
„Echipa Galbenă” a cumpărat și biciclete pentru cele două fetițe ucrainence refugiate la Mediaș. Citește și: Fetițele ucrainence refugiate la Mediaș au primit bicicletele dorite – „Nu mi-am mai văzut fetele atât de fericite de foarte mult timp”

Ultima oră

Comentariul meu

Publică