ursi
Sursa Foto - Pixabay

Un proiect propus de către Ministerul Mediului arată că românii cu proprietăți afectate de prezența animalelor sălbatice pe terenurile deținute de aceștia, arată că vor primi până la 15.000 de lei din partea statului român. Astfel, păgubiții își vor putea cumpăra garduri electrice pentru a putea ține animalele la distanță.

Foarte multe localități din România sunt afectate de prezența urșilor. În zonele de munte localnicii sunt deja obișnuiți cu faptul că urșii le intră în curte în căutare de hrană. Pe lângă faptul că sunt extrem de periculoase pentru oameni, animalele sălbatice au făcut ravagii și au distrus nenumărate culturi agricole, notează gândul.ro.

Potrivit proiectului adus în dezbatere publică de Ministerul Mediului, sistemele sunt destinate „reducerii conflictelor om-animal și implementării măsurilor de intervenție în zone populate cu animale din specii de faună sălbatică, ori amplasate pe traseele acestora, respectiv pe raza exploatațiilor agricole/pomicole/stupine/arii naturale protejate”, se arată în comunicat.

  • Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei ce doresc sprijinul financiar sunt următoarele:
    să aibă domiciliul în România și să fie proprietarii imobilului sau terenul din proiect
  • să aibă un cazier fiscal curat
  • să figureze cu plata impozitelor la zi și să nu aibă nicio condamnare de infracțiune împotriva mediului înconjurător

Ultima oră

Comentariul meu