pentru siguranța elevilor și a profesorilor - poliția locală va supraveghea zonele din apropierea a șapte școli

Odată cu începerea noului an școlar, polițiștii locali își reiau activitatea de menținere a ordinii publice în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ. De asemenea, vor însoți din nou elevii în mijloacele de transport pe cele opt rute dedicate transportului școlar din oraș.

Pentru creșterea  gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, polițiștii locali vor asigura și în acest an școlar menținerea ordinii și liniștii publice în zonele adiacente a șapte unități de învățământ, conform  Planului Teritorial Comun de Acțiune întocmit la nivelul județului Sibiu. Unitățile de învățământ vizate sunt: Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”,  Colegiul Național „Octavian Goga”, Liceul de Artă,  Colegiul Economic „George Barițiu”, Școala Gimnazială nr. 18 și Școala Gimnazială nr. 13.

Un polițist local va fi prezent la instituțiile de învățământ menționate, în fiecare dimineață, la începerea cursurilor, pentru a monitoriza activitatea din imediata apropiere a școlii. Pe parcursul zilei, prin zonă va trece o patrulă care să identifice eventualele probleme. De asemnea, pentru fluidizarea traficului în zona centrală, alți doi polițiști locali vor fi prezenți în proximitatea stațiilor de autobuz destinate autobuzelor școlare, iar în fiecare dintre cele opt autobuze școlare va fi prezent câte un polițist.

Cei care staționează sau opresc ilegal în zona instituțiilor de învățământ vor fi sancționați. În anul școlar 2021-2022 Poliția Locală a aplicat peste 200 de sancțiuni pentru astfel de situații.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Intr-adevar in tot Sibiu nu exista decat cele 7 scoli. Sau mai bine zis aici sunt “personalitatile” care trebuiesc protejate. Restul prostimii … la gunoi.

    O foarte mare realizare!!!!!