Traficul pe Calea Cisnădiei nu a fost niciodată ușor. Nici înainte de lucrări, nici în timpul lucrărilor și, după cum se pare, nici după reconfigurarea drumului județean din dreptul Cartierului Arhitecților. Extinderea și modernizarea Căii Cisnădiei este una din cele mai mari și mai complicate investiții făcute de Consiliul Județean Sibiu, iar după finalizarea lucrărilor ar fi trebuit să nu se mai formeze ambuteiaje în zonă. Cu toate acestea, în prima zi de școală, s-a circulat bară la bară – ca pe vremuri.
Prima zi din noul an școlar a început cu emoții pentru toți elevii. S-au bucurat să își revadă colegii la careu sau, în cazul bobocilor, să-i cunoască pe cei cu care vor lega, cu siguranță, prietenii, în următorii ani. Pentru părinți însă, prima zi de școală a însemnat nervi întinși la maxim – mai ales pentru cei care locuiesc în Cartierul Arhitecților. Dacă la primele ore ale dimineții s-a circulat normal pe Calea Cisnădiei, după ora 09:00 a fost haos în trafic.
Imaginile surprinse luni, puțin după ora 09:00, arată că pe Calea Cisnădiei s-a circulat din nou ca pe vremuri. În ciuda existenței celor două benzi de circulație, șoferii au mers în coloană, bară la bară. La acea oră, toți copiii se îndreptau către festivitățile de începere a noului an școlar.
„Am ajuns să facem această investiție pentru că 100% din cetățenii din Cartierul Arhitecților stăteau ore întregi în trafic la intrarea în Sibiu. De aici a rezultat nevoie fluidizării traficului în zonă. A fost o investiție covârșitoare, realizată din buget propriu și am considerat că trebuie să intervenim și să sprijinim locuitorii din Cartierul Arhitecților pentru un acces mai bun înspre Sibiu”, spunea, la începutul acestui an, Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu.
CITEȘTE ȘI: Bandă specială pentru autobuze în locul locurilor de parcare pe Calea Cisnădiei
Mii de multumiri celor 3 actori praf din filmul cu regie proasta – grecu, huja si fodor