lotul 1 autostrada sibiu
Sursa Foto - Captura Video Youtube

Tronsonul 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești, secțiunea Boița va fi dat în folosință până la sfârșitul anului, deoarece lucrările se află într-un stadiu extrem de avansat. Pe viaductul Tălmăcel s-au terminat recent de turnat segmentele.

La capătul dinspre Sibiu, CNAIR tocmai a modificat modul prin care șoferii pot coborî de pe A1 spre DN1 pentru a permite startul lucrărilor de conectare a tronsonului Sibiu – Boița de restul autostrăzii A1 (secvențele de la finalul clipului de mai jos), scrie HotNews.

Lucrările pe A1 Sibiu – Boița (13,17 km) au început în aprilie 2020, iar în prezent au ajuns la circa 78%.

Termenul oficial al proiectului este martie 2023, dar sunt șanse bune ca acestea să se finalizeze în avans, chiar din acest an.

Autostrada Sibiu – Piteşti ar urma să aibă o lungime de peste 122 de km și este împărțită în 5 secțiuni, și va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

Pe A1 Sibiu – Pitești se lucrează în prezent pe Secțiunea 1 prezentată mai sus (13,17km de la Sibiu la Boița – constructor Porr) și pe Secțiunea 5, pe cei 30 de km de la Pitești la Curtea de Argeș (constructor Astaldi).

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Felicitari celor de la Porr! Noroc ca la partea de project management nu au participat fodor, huja sau grecu!