tensiuni între rafila și raed arafat - ”comunicăm de la distanță”
foto G4Media

Ministrul Sănătății admite că există tensiuni în relația cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Între cei doi oficiali au avut loc schimburi de replici tăioase, în ultimele luni, pe tema coordonării serviciilor de urgență. Ministrul Sănătății vrea ca activitatea Ambulanțelor și cea a unităților de primiri urgențe să treacă de la Ministerul de Interne, adică de la DSU, la cel al Sănătății, scrie euronews.ro

Alexandru Rafila: Este o comunicare de la distanță. Eu am făcut invitații la comunicare, dar, din păcate, cred că e legat acolo de foarte mult orgoliu. Probabil că la un moment dat se termină benzina pentru orgoliu și putem să ajungem și la o comunicare.

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă este mulțumit de cum funcționează serviciul SMURD și crede că nu sunt motive pentru a-l transfera de la un minister la altul.

„Serviciul pe care îl coordonează Departamentul pentru Situații de Urgență, Serviciul SMURD, este unul care funcționează și am văzut cu toții care este eficiența intervențiilor acestor echipaje. Ca atare, atunci când ceva funcționează cred că nu se cade să intervenim și să-l transferăm sau să-l facem în așa fel încât el să nu mai fie la fel de eficient”, a spus Nicolae Ciucă, premierul României.

Ultima oră

Comentariul meu