curieri
Sursa Foto - Pixabay

Oamenii din mediul rural devin tot mai activi în mediul online în ceea ce privește cumpărăturile. Anul trecut, în 2021, firmele de curierat au livrat în sate și-n comun peste 20 de milioane de pachete. Cele mai multe pachete au plecat în localităţile mici din jurul Bucureștiului, dar și în sate și comune din jurul celorlalte orașe mari, precum Sibiu, Constanța, sau Cluj.

Piața este în dezvoltare

Piața este într-o continuă dezvoltare. Produsele de bricolaj, electrocasnicele și îmbrăcămintea sunt cele mai comandate. În timp ce clienții plătesc în mare parte cu numerar, notează știrileprotv.

Doar dintr-un singur depozit al unei firme de curierat au plecat anul trecut peste 21 de milioane de pachete la sate. Cele mai multe în localităţile mici din jurul Bucureștiului, dar și în sate și comune din jurul celorlalte orașe mari, precum Sibiu, Constanța, sau Cluj.

„În 2021 am livrat undeva cu 7% mai mult pe zonele exterioare şi am creat un inel de 25 de kilometri pe care nu îl tarifăm, în jurul fiecărei filiale,” spune George Tachescu, director operațional al unei companii de curierat.

În multe sate şi comune au fost instalate şi dulapurile pentru livrare, iar oamenii au învăţat să le folosească.

„E destul de eficient, pentru că e un sistem foarte rapid de distribuţie,” spune un cetățean.

„Peste 70% dintre consumatorii din zonele rurale preferă modalitatea de plată la destinaţie. Există mai multe localităţi în România unde, de-a lungul anului 2021 am livrat un singur colet. 490 de sate şi comune,” transmite Elena Stoica, directorul comercial al unei companii de curierat.

Şi Poşta Romană a făcut anul trecut un milion şi jumătate de livrări în sate şi comune. În general, oamenii comandă cel mai mult produse de bricolaj, electrocasnice şi articole de îmbrăcăminte.

Ultima oră

Comentariul meu