angajata de la finanțe sibiu, acuzată de luare de mită, arestată la domiciliu

Angajata Administrației Județene a Finanțelor Publice din Sibiu, urmărită penal de lucrătorii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție pentru luare de mită, a fost arestată la domiciliu. Judecătorii au respins cererea procurorilor de a fi arestată preventiv. 

Cinci percheziții domiciliare au avut loc, miercuri, în județul Sibiu, una dintre ele la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice. O angajată a instituției este acuzată că, pe parcursul a două luni, a luat mită de la mai mulți cetățeni. Sumele pe care aceasta le cerea erau cuprinse între 100 și 720 de lei. Sibienii erau „taxați” suplimentar pentru ca femeia să-și îndeplinească, în fapt, atribuțiile de serviciu.

VEZI AICI DETALII DESPRE DOSARUL DE LUARE DE MITĂ DE LA FINANȚE

În urma audierilor de miercuri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au înaintat dosarul judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă. Cererea a fost respinsă, iar angajata Finanțelor a fost arestată la domiciliu „Respinge propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu față de inculpata R.I.E.. (…) ia față de inculpata R.I.E., cercetată sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de luare de mită, și respectiv o infracțiune luare de mită, în formă continuată compusă din două acte materiale, (…) măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de astăzi, 01.09.2022, până la data de 30.09.2022, inclusiv”, se arată în soluția pe scurt publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată. 

În cele treizeci de zile de arest la domiciliu, angajata de la Finanțe nu are voie să părăsească imobilul în care locuiește sau să vorbească cu martorii. De asemenea, este obligată să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemată. Dacă va încălca vreuna dintre măsuri, va fi arestată preventiv.

Ultima oră

Comentariul meu