Se scumpește zahărul în România - Specialist: ”Depinde foarte mult de prețul mondial”

În România plafonarea prețurilor la anumite alimente de bază, dar și costurile de producție mari, au dus la o penurie de zahăr pe rafturile magazinelor.

Producătorii nu au mai cultivat suprafețe însemnate ca în anii trecuți, iar specialiștii anunță o criză a zahărului, care va afecta și prețul dulciurilor din marile supermarketuri. Impact.ro a stat de vorbă cu Gheorghe Bejan, directorul executiv al Patronatului Zahărului din România, care spune că prețurile vor crește și la noi, relatează impact.ro

„Vinzi marfa cu prețul cu care o vei cumpăra în viitor pe următoarea”

La produsele alimentare, distribuitorii trebuie să își asigure continuitatea activității prin faptul că își iau o marjă de siguranță în privința prețurilor. Astfel că, dacă piața dă semne că prețurile vor crește, se va scumpi respectivul produs pentru a asigura continuitatea. Din păcate, chiar dacă în România nu vom avea rafturile goale, se pare că vom  plăti mai mult pentru produsele pe bază de zahăr.

Au crescut atât costurile de producție, cât și cele de transport și distribuire a produselor. De fapt, aceste creșteri generează stabilirea costului la raft care poate fi mai mare decât dublul celui cu care se achiziționează de la producător.

Ultima oră

Comentariul meu