bestiile sibiului - aproape o mie de sibience bătute de parteneri în primele șase luni ale acestui an

Numărul cazurilor de violență domestică în județul Sibiu a crescut îngrijorător în acest an. Dacă în primele șase luni ale anului 2021 au fost emise 99 de ordine de protecție provizorii, în aceeași perioadă a anului 2022 au fost emise 125 de asemenea ordine.

Citește și despre sibiencele care şi-au spus poveştile la Forumul învingătoarelor

Evaluarea internă a activităţilor desfăşurate de Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de violenţă domestică arată că în primele șase luni ale anului 2022 polițiștii sibieni au intervenit în 920 de cazuri de violență domestică, dintre care 849 au fost semnalate prin apeluri la Serviciul de Urgență 112, iar 71 prin alte modalități de sesizare.

Citește aici despre un caz de violență domestică încheiat tragic – Criminalul din Arhitecților, care și-a ucis fosta iubită cu sânge rece, condamnat la închisoare : Va sta aproape 13 ani după gratii

Dintre cele 849 de cazuri, polițiștii au identificat 252 de cazuri cu risc iminent și au emis 125 de ordine de protecție provizorii – 63 în mediul urban și 62 în mediul rural, dintre care 41 au fost transformate în ordine de protecție. În 98 de cazuri victima a refuzat emiterea ordinului. De asemenea, polițiștii au solicitat intervenția echipei mobile la două sesizări ale unor fapte de violență domestică, ambele în mediul urban. Din cele 125 de ordine de protecție provizorii, 124 au fost emise pentru persoane majore de sex masculin și pentru o persoană majoră de sex feminin.

 

Ultima oră

Comentariul meu