din cauza unui litigiu imobiliar - în poiana sibiului, școala are încă toaleta în curte
Școala din Ighișu Nou

Două școli din județul Sibiu își primesc și anul acesta elevii cu toalete în curte. Este vorba de Școala Gimnazială „Ioan Ban Dascălu” din Poiana Sibiului și Școala Gimnazială din Ighișu Nou.

Din cauza unor probleme juridice, elevii din Școala Gimnazială „Ioan Ban Dascălu” din Poiana Sibiului vor avea și anul acesta toaletele în curte. Primarul spune că sunt sunt dotate cu tot ce este necesar, singurul dezavantaj fiind că nu sunt în interiorul unității. „Toaletele care sunt în curtea școlii au fost făcute printr-un proiect prin Ministerul Educației în urmă cu mai mulți ani. La Poiana Sibiului întâmpinăm o problemă, suntem în litigiu cu Biserica Ortodoxă, avem un proces pentru imobilele pe care le deținem, din acest motiv investițiile nu pot fi direct făcute pe imobile pentru că ele sunt în litigiu. În primă instanță noi am câștigat și acum așteptăm cursul judecății. Din păcate este un blocaj. Ele sunt în afara școlii, dar sunt dotate cu cele necesare: fosă septică, apă caldă, sunt încălzite”, spune Adrian Pavel Iovi, primarul comunei Poiana Sibiului.

Cu excepția celor două școli, toate clădirile unităților de învățământ au amplasate, în interiorul lor, toalete separate pe sexe, dotate cu chiuvete și săpun pentru menținerea stării de igienă. De altfel, în 169 de unități de învățământ există conectare la rețeaua de apă potabilă, iar în 13 unități de învățământ există dozatoare cu apă potabilă. 161 de unități de învățământ au clădirile conectate la rețeaua de canalizare, în timp ce șase unități de învățământ nu au toate clădirile conectate la rețeaua de canalizare iar 15 unități de învățământ nu au clădirile conectate la rețeaua de canalizare.

În judeţul Sibiu funcţionează un număr de 346 de unităţi de învățământ de masă de stat și particulare, dintre care 172 cu personalitate juridică şi 174 structuri arondate acestora.

Ultima oră

Comentariul meu