motocicliștii sibieni, nemulțumiți de trafic - „sunt foarte mulți șoferi care stau pe telefon”

Accidentele în care sunt implicați motocicliști sunt tot mai frecvente în Sibiu. Iubitorii mersului pe două roți au parte de numeroase incidente în trafic din cauza lipsei de atenție a șoferilor.

Am discutat cu mai mulți motocicliști pentru a înțelege care este situația traficului din Sibiu, din punctul lor de vedere. Marius Strâmbeanu este unul dintre motocicliștii cu experiență, care în urmă cu câteva săptămâni a suferit un accident pe Strada Constițutiei din cauza unui șofer neatent. „Acum 12 zile am avut accident pentru că un bărbat de peste 70 de ani nu a văzut că e verde intermitent și mi-a tăiat calea”.

„Sunt foarte mulți șoferi care nu respectă regulile”

Motociclistul consideră că traficul în Sibiu s-a înrăutățit. „Am observat o schimbare în sensul că orașul este tot mai aglomerat, oamenii sunt tot mai grăbiți și sunt foarte mulți care nu respectă regulile sau care stau pe telefon. Mi se pare că unii șoferii nu dau doi bani pe restul participanților la trafic, indiferent că vorbim de bicicliști, motocicliști sau cei care merg cu trotineta”, spune Marius.

Acesta a mai observat că în sensurile giratorii șoferii se asigură în grabă și superficial, și de multe ori în nu îi văd pe bicicliști, motocicliști sau pe cei care circulă pe trotinete. Marius apreciază că un motociclist trebuie să aibă între cinci și zece ani experiență ca să poată anticipa mișcările celorlalți participanți în trafic. Cu o asemenea experiență în spate, șansele să se ferească de accidente scad considerabil.

Viața celorlalți e mai importantă decât statul pe telefon

Alt motociclist sibian, Bebe Deliu, spune că se confruntă cu aceleași probleme. Cauza principală a celor mai multe accidente este neacordarea de prioritate din partea șoferilor și neatenția acestora, motiv pentru care și numărul accidentelor cu motocicliști a fost mai mare.

Marius Letea este însă de altă părere. Cu toate că și el a avut probleme în trafic din cauza șoferilor care au frânat brusc, el a observat că în ultima vreme aceștia au devenit mai atenți la motocicliști.

Toți motocicliștii cu care am vorbit îi sfătuiesc pe șoferi să fie mai atenți la persoanele care circulă pe două roți, să nu se uite doar la mașini. „Viața celorlalți este mult mai importantă decât câteva secunde pe o rețea de socializare”, spune Marius Strâmbeanu.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. bă motociclistilor.. toti suntem nemultumiti de trafic :).. nu va excludeti si dati vine pensoferii de masini.. da nu mai avem loc ca avem toti masini si suntem bogati

  2. Motociclistii sunt oameni binecuvintati care nu se supun nici unei reguli pamintesti respectiv 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice din 4/10.2016.Ei au numai drepturi nu si obligatii ca toti muritorii de rind ,de aceea din cind in cind au intilnire cu Sfintul Duh!

  3. Sunt motociclist si spun asta: cocalari mai mari in trafic pe langa BMW-isti, greu gasesti, dar aia pe doua roti cu motoarele turate la maxim care confunda strazile orasului cu circuitul, sunt aproape la egalitate. La fel si aia cu tobele sparte / modificate care trezesc un cartier intreg noaptea chiar si daca merg la relanti. Cocalari! Deci, cu regrete, foarte multi motoristi nu au ce comenta de trafic pentru ca si ei fac la fel.
    Dar DA, nu suntem toti la fel, sunt multi cu bun simt, si aviz comentatorului anterior, chiar daca nu este „ortodox” sa depasesc coloana pe unde apuc, gandeste-te ca facand asta, eliberez un loc din coloana ce poate fi folosit de voi si pana una alta, de aia am ales sa fiu pe doua roti (mobilitate, agilitate)…atata timp cat nu cauzez daune altcuiva 🙂

  4. Da si voi motociclistii sunteti ingeri in trafic, nu depasiti coloana pe dreapta ca sa fiti primi la semafor, nu mergeti ca nebunii cu motoarele turate la maxim, nu sicanati in trafic…cand o sa invatati sa respectati in trafic, probabil o sa primiti si voi respect, pana atunci ciocu mic si joc de pedale!