foto video s-a asfaltat o mare parte din calea dumbrăvii

”Noua” Cale a Dumbrăvii începe să prindă contur. O mare parte din stradă a fost asfaltată, șoferii sibieni având acum posibilitatea de a circula mai rapid și în siguranță.

Lucrările de pe Calea Dumbrăvii se apropie de finalizare, o bună parte din stradă fiind deja asfaltată în weekend-ul trecut. Strada a fost asfaltată de la sensul giratoriu din dreptul Cimitirului Municipal până la intersecția cu Bulevardul Mihai Viteazu. Totodată, pe tronsonul dintre bulevard și strada Ludoș au fost reabilitate rețelele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, iar fundația drumului a fost refăcută. Pe stradă va funcționa un sistem de iluminat nou, cu corpuri cu LED.

YouTube video

La sfârșitul proiectului, Calea Dumbrăvii va trebuie să aibă bandă specială pentru transportul public, pentru circulația dinspre B-dul Mihai Viteazu spre strada Siretului, iar pe stradă vor fi amenajate noi stații de autobuz noi. Pista pentru biciclete, în dublu sens, delimitată de trotuar și carosabil, va avea o lungime de 2,4 km. Trotuarele vor fi modernizate astfel încât să permită accesul facil pentru persoanele cu dizabilități. Carosabilul a fost reconfigurat și modernizat – acolo unde spațiul permite au apărut locuri de parcare pe aliniament. Pe ”noua” Cale a Dumbrăvii vor fi zone verzi, amenajate cu iarbă, arbori, flori și arbuști.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. pai trebuia sa fie gata…conform programarii de sapt. trecuta…”zmeisorii d-nei Fodor”!!!

  2. O fi aflat pensionara de la primarie ca s-ar putea sa inceapa scoala in septembrie si va fi jale in trafic daca nu asfalteaza cineva. Cred ca locuitorii din zona mai aveau putin si asfaltau ei pana se miscau trantorii din primarie… In rest, hai sa ne mandrim cu realizarile smart – mult asfalt si putina verdeata