intervenție a mascaților la “versailles” în sibiu – martorii susțin că acest lucru nu se impunea - patru persoane amendate cu 25.000 de lei
foto: arhivă

Intervenție ce a semănat mai mult cu un exces de zel decât ca una necesară, a poliției și a unei grupe de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sibiu. Totul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un local de la marginea municipiului Sibiu. Un polițist sosit la fața locului a contribuit din plin la inflamarea spiritelor, punând pe jar în mod nejustificat mai multe echipaje de intervenție și jandarmii. Până la urmă presupusul scandal s-a terminat cu amenzi pentru patru persoane participante la petrecere.

IPJ Sibiu anunță că la data de 27 august a.c., în jurul orei 00,30, Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată cu privire la faptul că din incinta unei local aflat în extravilanul municipiului Sibiu se aude muzică la volum foarte mare, deranjând localnicii din zonă.
”La fața locului s-a deplasat un echipaj de polițiști din cadrul Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu, polițiștii fiind întâmpinați de către un client aflat sub influența alcoolului și care manifesta un comportament agresiv verbal și provocator față de forțele de ordine. Întrucât bărbatul a fost susținut treptat și de alți clienți, la fel de recalcitranți, la fața locului au fost solicitate și au intervenit mai multe echipaje de poliție, precum și o grupă de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sibiu” spun cei de la IPJ Sibiu.

Cum au stat de fapt lucrurile
În realitate unul dintre cei doi polițiști sosiți la fața locului, în loc să încerce să rezolve pe cale amiabilă situația, a folosit metode care au agravat situația. Dialogul în loc să fie unul conciliant cu cei prezenți, a fost mai degrabă agresiv. Martori oculari confirmă acest lucru și spun că agentul de poliție a făcut exces de zel și a inflamat spiritele în mod total nejustificat. De asemenea aceștia susțin că există filmări video cu comportamentul total nepotrivit al unuia dintre agenții de poliție sosiți la fața locului.
”Patru persoane au fost extrase și conduse la sediul Secției Nr. 1 de Poliție Urbană, unde au fost sancționate pentru comportamentul manifestat în timpul intervenției. Este vorba despre 4 bărbați, sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 25.000 de lei pentru provocarea de scandal, adresarea de cuvinte jignitoare, precum și pentru împiedicarea intervenției forțelor de ordine. Facem precizarea că administratorii localului s-au conformat dispozițiilor polițiștilor. De asemenea, menționăm faptul că nu s-a impus utilizarea forței față de niciuna dintre persoanele conduse la sediu sau participante la eveniment” se mai arată în informarea IPJ Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Total de acord cu faptul ca este inacceptabil modul in care se pune muzica in astfel de localuri. De asemenea faptul ca unele specimene bete sau nu, reactioneaza si se comporta precum porcii si imi cer scuze porcilor ca ii jignesc facand aceasta comparatie, nu trebuie sa fie motiv din partea asa zisei Politie Locala ( populata din plin de incompetenti, neaveniti fara scoala dar cu arere de generali) sa reactioneze in directia inflamarii spiritelor prin atitudine, comportament si vocabular!!! Un politist normal la cap din orice tara civilizata ar fi stiut cum sa rezolve un caz ca acesta, extrem de simplu. Se invata la scoala de politie dar daca „geniile” de la politia locala nu fac scoala, e mai greu!

  2. Ce-i ăla bun simț? Aceste persoane,nu cunosc așa ceva. Calcă pe cadavre ? Nu știu cât îi mai rabdă Dumnezeu!

  3. Vina este a patronilor localului. Nu-l interesează,ba din potriva,parca face intenționat. Banii vorbesc,nu contează de la cine vin,in special de la persoane care aruncă cu bani și care nu au o zi pe cartea de muncă. RUȘINE!

  4. Nu stiu pe cine si de ce ar vrea autorul sa apere. Sunt studii serioase care arata efectul nociv al zgomotului in general, asupra sanatatii. Avem deja un zgomot de fond, de ce ar trebui sa folosim muzica la maxim, ce se intampla cu cei care locuiesc in zona? Oameni au preocupari diverse, responsabilitati si sensibilitati, daca prin desantarea unor petrecareti se strica noaptea, sanatatea, etc a zeci de oameni, nu conteaza? Este asa de trist cand si presa in loc sa puncteze necesitatea respectarii dreptului la liniste, incrimineaza politia. Total nepotrivit si trist. Ma intreb cum ar fi sa cante manele, obscenitati, muzica la maxim, langa locuinta autorului acestui articol, sau amamei lui in varsta si bolnava, sau a copiilor, etc, etc. Vai de civilizatia noastra, daca credem ca se compune doar din autostrazi si canalizare. Unde este bunul simt unde sunt reperele morale?

  5. Ideea asta de a petrece făcând cât mai mult zgomot nu dispare la noi forever .am fost și eu la o nunta de curând, fără lăutari, unde chiar au fost niște retardați de asa ziși dj ,generația tâmpită cu creste de cocoși și bărbi, care se credeau în vreun club de tâmpiți ca ei .au pus o muzica atât de tare de era sa plec .va dați seama ce tare au pus ăștia muzica la Versailles de au scandalizat vecinii, acolo fiind chiar depărtați. Meritau amenda și bătaie ca asa nu ar mai uita .