canicula persistă în românia - la sibiu duminică vor fi 32 de grade
foto: arhivă

 Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 28 august 2022. Mercurul în termometra va urca până la 32 de grade Celsius în municipiul Sibiu.

În continuare va fi val de căldură în cea mai mare parte a țării și pe arii restrânse în zonele de câmpie mai ales din sud și sud-est va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală  (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, relatează strileprotv.ro

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza în zonele montane, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și posibile descărcări electrice. Noaptea, în regiunile vestice, vor fi înnorări temporare și pe spații mici vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, cu valori mai ridicate pe litoral spre 24 de grade, dar și mai coborâte în estul Transilvaniei până la 9…10 grade.

Ultima oră

Comentariul meu