fântâna arteziană din parcul tineretului a fost vandalizată din nou - primăria vrea să pună camere de supraveghere

Fântâna arteziană din Parcul Tineretului arată dezastruos din cauza plăcilor de granit care au fost sparte și lăsate în apa de culoare verde. 

Nu este prima dată când fântâna arteziană este vandalizată și ajunge să arate deplorabil. Cu toate că Primăria Municipiului Sibiu a modernizat și refăcut fântâna după fiecare act de vandalism, cetățenii au continuat să facă stricăciuni. În urmă cu patru ani au fost adăugate și jocuri de lumini, care acum nu mai au farmec din cauza felului în care arată fântâna.

„Fântâna arteziană din Parcul Tineretului a fost modernizată în 2018, fiind complet refăcută placarea acesteia, hidroizolația și sistemul de filtrare a apei. Ca noutate, au fost adăugate jocuri de lumini și au fost create noi jocuri ale jeturilor de apă”, spun reprezentanții Primăriei. Aceștia precizează că de atunci fântâna a fost vandalizată de mai multe ori de către cetățeni care au intrat în bazin și au spart plăcile de granit din interiorul acestuia, inclusiv pe cele care protejează sistemele fântânii.

fântâna arteziană din parcul tineretului a fost vandalizată din nou - primăria vrea să pună camere de supraveghere

Anul acesta, în luna aprilie, s-au efectuat reparații curente la instalațiile electrice și la sistemul fântânii arteziene și s-au înlocuit 20 de plăci sparte tot în urma unei act de vandalism, informează Primăria. La sfârșitul lunii iulie placajul bazinului interior al fântânii a fost stricat din nou. ”În prezent se achiziționează plăci noi de granit cu care să se refacă placarea întregului bazin, pentru că modelul de plăci existent nu se mai fabrică. Estimăm că lucrările se vor finaliza până la sfârșitul lunii septembrie”, a precizat pentru Ora de Sibiu Mirela Gligore, Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu.

De această dată, pe lângă reparații, Primăria vrea să încerce să prevină alte stricăciuni. În acest scop, odată cu lucrările de amenajare a canalizării de pe strada Constituției a fost instalată și rețeaua necesară pentru amplasarea de camere de supraveghere video în Parcul Tineretului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu