la cererea taximetriștilor din sibiu - prețul pe kilometru ar putea crește de la 3 lei la 4,5 lei
foto: arhivă

În cadrul ședinței Consiliului Local de joi, 25 august, consilierii locali vor supune la vot un proiect de majorare a tarifelor maximale de distanță pentru serviciile de taxi, de la 3 lei pe kilometru la 4,5 lei. 

Dacă proiectul va trece de votul consilierilor locali, majorarea de preț va intra în vigoare de la începutul lunii septembrie. Această măsură ar urma să fie luată la cererea mai multor taximetriști din oraș, care au solicitat Primăriei încă de acum două luni majorarea tarifelor din cauza scumpirii carburanților.

„Având în vedere solicitările operatorilor de taxi și creșterea costurilor pe care prestarea acestui tip de serviciu le implică, considerăm necesară actualizarea tarifului maximal de distanță practicat în municipiul Sibiu, pentru corelarea acestuia cu creșterea prețurilor de consum din ultimul an, și modificarea în consecinţă a art. 3 din H.C.L 152/2008 concomitent cu abrogarea HCL201/2014 având acelaşi obiect de reglementare”, se menționează în proiectul de hotărâre.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. La ce rable antice si jegoase si taximetristi nesimtiti avem in Sibiu, oricum nu prea conteaza. Tot mai multi folosesc Bolt sau Uber