Membrii ai Asociației Studenților în Psihologie Sibiu protestează la Timișoara pentru câștigarea mai multor drepturi

Peste 500 de studenți reprezentanți ai asociațiilor din multiple centre universitare s-au strâns vineri, în dată de 19 august, la Timișoara, să lupte pentru atragerea atenției decidenților politici în privința modificării Proiectului Legii Învățământului Superior. Protestul pașnic din perioada 12-21 august a fost organizat de Forumul Organizațiilor Studențești din România.

Printre eforturile anterioare depuse în acest sens, se numără decizia ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România) de a demara o serie de acțiuni efectuate înspre creșterea vizibilității cererilor studenților, ce s-au concretizat prin întregirea proiectului de lege cu ajutorul a 273 de amendamente adiționale, care nu au fost luate în considerare până în momentul actual.

Membrii ai Asociației Studenților în Psihologie Sibiu protestează la Timișoara pentru câștigarea mai multor drepturi

Nemulțumirile studenților care protestează la Timișoara

Studenții au organizat această „mișcare” pentru a atrage atenția asupra drepturilor pe care doresc să le aibă cât mai curând. Printre nemulțumirile pe care le-au acumulat de-a lungul timpului, studenții își doresc mărirea cuantumului burselor, dreptul de a lua parte la procesul de alegere al rectorului în procent de 25%, împreună cu stabilirea numărului de mandate sub care acesta își poate desfășura activitatea, acordarea unei atenții sporite plagiatului, precum și 90% reducere la transportul feroviar, pe lângă altele. Nemulțumirile au fost făcute publice prin intermediul campaniei ANOSR „Fă și tu legea”.

Membrii ai Asociației Studenților în Psihologie Sibiu protestează la Timișoara pentru câștigarea mai multor drepturi

Mii de studenți au militat la Timișoara cu pancarte pe care aveau scrise mesaje puternice, precum: „Nu era plagiator sinonim cu infractor?”, „O sută de poze postate, zero păreri ascultate”, „Nu vrem rector pe vecie pentru a noastră Românie”, „Două sute de mandate, noi vrem două terminate”.

Studenții își doresc să se formeze profesional într-un mediu sigur și calitativ. Prin urmare acesta nu este nici primul și nici ultimul protest organizat de studenții din România care poate aduce o schimbare majoră în ce privește drepturile.

 

Ultima oră