sfatul polițiștilor pentru șoferi – „prudență, atenție și răbdare în trafic”

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri sibieni vor continua acțiunile de menținere a unui climat de siguranță pe drumurile publice. Oamenii legii spun că pentru un trafic în siguranță este nevoie să fie luate în calcul trei coordonate: prudență, atenție, răbdare.

„Le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată condițiilor meteo și de trafic, să mărească distanța de siguranță între autovehicule, să se asigure foarte bine înainte de schimbarea direcției de deplasare și să respecte semnalizarea rutieră și indicațiile polițiștilor care dirijează traficul”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Pietonilor le reamintesc necesitatea de a se asigura înainte de a traversa partea carosabilă, să traverseze doar la culoarea verde a semaforului care le este destinat și să nu pătrundă pe carosabil decât după ce au observat că șoferii au oprit pentru a le acorda prioritate.

Celor care circulă pe două roți polițiștii le transmit să se deplaseze prudent, îndeosebi la schimbarea direcției, dar și atunci când în apropiere observă autovehicule ale căror conducători intenționează să vireze la dreapta.

Ultima oră

Comentariul meu