sibiul are trei creșe noi unde nu se pot face înscrieri - „e nevoie de autorizații”

De ani și ani, sute de părinți din municipiul Sibiu nu prind loc la creșele din oraș pentru copiii lor. Cererile sunt multe, iar locurile invers proporționale. Sibienii au sperat că situația s-ar putea rezolva deoarece trei creșe noi au fost ridicate în oraș. Dar, deși ele sunt gata, șansele de a se putea face înscrieri și să se deschidă din această toamnă sunt minime, iar asta fiindcă e nevoie mai întâi de câteva acte și autorizații care nu se obțin așa ușor. 

Primarul Astrid Fodor a dat asigurări, în ședința de consiliu local din luna iunie, că trei noi creșe se vor deschide în toamna acestui an. Pe atunci spunea că există o singură problemă: este nevoie de personal pentru ca acestea să poată funcționa. Acum, apar noi piedici din cauza unor autorizații ce trebuie obținute pentru a putea da drumul la înscrieri. Din cauză că nu se obțin așa ușor, șansele ca aceste creșe să se deschidă din acest an școlar sunt minime. 

CITEȘTE ȘI: Trei creșe se deschid în toamnă la Sibiu – Fodor: „Fără personal ele nu pot funcționa”

„Deocamdată nu se pot face înscrieri la aceste trei noi creșe. Primăria a întocmit actele de recepție, iar acum directorii care le au în subordine trebuie să întocmească documentația pentru a obține autorizația de la ARACIP (n.red.: Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar). Fără această autorizație, creșele nu pot funcționa. Pe lângă aceasta, este nevoie și de la autorizația sanitară de la DSP și de autorizația de securitate la incendiu de la ISU. Sunt esențiale pentru a se putea face documentația pentru ARACIP. Abia după ce sunt emise aceste autorizații se vor putea face înscrierile preșcolarilor. Pe lângă acest aspect, intervine altă problemă, și anume că noi trebuie să cerem de la Ministerul Educației suplimentarea posturilor. Pentru anul școlar ce vine, noi avem un număr fix de posturi și trebuie să fie suplimentat. Șansele să se poată face înscrieri pentru noul an școlar sunt minime”, a precizat pentru Ora de Sibiu, Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu. 

VEZI AICI CUM ARATĂ NOUA CREȘĂ DIN VASILE AARON

Cele trei creșe au fost construite în cartierele Ștrand, Vasile Aaron și Țiglari. În total, vor putea fi înscriși aici peste 200 de copii.

Ultima oră

Comentariul meu