sibiul are unul dintre cele mai mari și mai vechi parcuri din românia

Municipiul Sibiu deține unul dintre cele mai mari și mai vechi parcuri din România, Sub Arini. De altfel, există foarte multe locuri frumoase de vizitat în orașul cu un aer medieval. Dacă vrei să vii să-l vizitezi, cu siguranță nu vei regreta.

Sub Arini

Cum spuneam, la Sibiu avem frumosul parc Sub Arini. Numele său vine de la arborele care are nevoie de multă lumină, dar și de singurătate, arinul. Deși este unul dintre cele mai mari și mai vechi parcuri din România, se numără printre atracțiile mai puțin cunoscute ale Sibiului, un important centru cultural și economic al Transilvaniei. În prezent, aici cresc peste 61 de specii de arbori, dintre care 26 sunt exotici și 35 indigeni. De o deosebită valoare științifică și decorativă sunt speciile exotice, atât cele din Orientul Îndepărtat (ginkgo, arborele vieții, magnolia), cât și cele din America de Nord.

sibiul are unul dintre cele mai mari și mai vechi parcuri din românia

Parcul Cetății

Un alt parc frumos din Sibiu este Parcul Cetății. Acesta este caracterizat de frumoasele sale spații verzi, bazinele cu plante și zonele de odihnă răsfirate peste tot, foarte potrivite pentru a petrece timp relaxându-te și a lua puțin aer curat. Iubitorii de mișcare în aer liber au un loc al lor în această oază, datorită numeroaselor poteci potrivite pentru jogging.

sibiul are unul dintre cele mai mari și mai vechi parcuri din românia

Ultima oră

Comentariul meu