proiect al arhiducesei gabriela von habsburg - academie internațională de artă în cisnădioara

Anul trecut, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Gabriela von Habsburg a participat la expoziția „Spațiu între – In between” organizată de ”Kunsthaus 7B” din Cisnădioara, unde și-a expus creații proprii – sculpturi și litografii. Anul acesta, artista germană – nepoata ultimului împărat al Austriei și rege al Ungariei, Boemiei și Croației – a revenit la Cisnădioara pentru lansarea proiectului educațional artistic ”Art Academy”. Ea a declarat că își dorește ca Cisnădioara să devină un „sat al artei”.

Alături de Irena Popiashvili, Decanul Școlii de Arte Vizuale, Arhitectură și Design din Georgia, și Thomas Emmerling, cel care a pus bazele galeriei ”Kunsthaus 7B”, Arhiducesa Gabriela von Habsburg a anunțat oficial marți, 16 august, în cadrul unei conferințe de presă organizată la pensiunea ”Apfelhaus”, startul proiectului internațional „Art Academy”.  

„Este o mare plăcere să fiu din nou aici. Mă bucur că o să putem să ne desfășurăm activitatea afară, în natură, de unde ne vom inspira. Vom purta o mulțime de discuții cu participanții și cred că este foarte bine pentru ei să cunoască alte persoane venite din țări diferite”, spune Arhiducesa.proiect al arhiducesei gabriela von habsburg - academie internațională de artă în cisnădioara

Cursuri de pictură, sculptură și artă digitală

În cadrul proiectului, care se desfășoară la Cisnădioara în perioada 15 august – 27 august 2022, mai mulți pasionați de artă cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani veniți din Germania, Austria, Olanda și România participă la workshop-uri și cursuri de teorie a artei. Cursanții vor lua parte în fiecare zi la ore de pictură, sculptură, fotografie și artă digitală predate de lectori internaționali.

Cursurile și orele de practică sunt gratuite și se desfășoară în două locații din Cisnădioara, precum și online. Una dintre locații este școala veche din Cisnădioara, care între timp a fost transformată într-o galerie de artă sub numele de „Kunsthaus 7B”, iar cealaltă este curtea unei casei închiriate ce aparține Bisericii Evanghelice.

proiect al arhiducesei gabriela von habsburg - academie internațională de artă în cisnădioara

Împreună cu Arhiducesa von Habsburg am vizitat atât spațiile unde artiștii învață și creează, cât și galeria „Kunsthaus 7B”, unde mai mulți pictori și sculptori străini și români și-au expus lucrările. Galeria poate fi vizitată de oricine – numărul de contact este 0740 041 140.

Ultima oră

Comentariul meu