transfagarasan
Sursa Foto - Captură Stirile Protv

Minivacanța de Sfânta Maria s-a terminat. A fost un weekend plin, iar autoritățile au avut de furcă cu turiștii de pe Transfăgărășanul luat cu asalt. Au împărțit zeci de amenzi pentru opriri neregulamentare care blocau circulația. Bineînțeles, acesta weekend s-a soldat și cu victime. O mașină și o motocicletă s-au izbit, iar motociclistul și un băiat de nouă ani care îl însoțea, au fost răniți.

Transfăgărășanul, luat cu asalt de Sfânta Maria

În acest weekend, mii de mașini și turiști din toate colțurile țării au sufocat Transfăgărășanul. Cei care au vrut să admire priveliștea, au oprit pe unde au apucat, blocând astfel circulația: pe maginea soșelei, pe sub stânci sau chiar direct pe sensurile de mers, notează știrileprotv.

A fost nevoie de o oră ca să se parcurgă distanța de 13 kilometri dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac

„Așteptăm, nu avem ce face”, spune un șofer.

„Infrastructura rutieră de pe DN7C zona Transfăgărășan este subdimensionată pentru valorile de trafic înregistrate în prezent”, transmite comisar șef Maxim Bogdan, Poliția Rutieră Sibiu.

De asemenea, aglomerația nu a lipsit nici de pe potecile către lac. Majoritatea au lăsat numai mizeri în urma lor.

„Acum vedem doar oameni și mici. Și din păcate multă, multă aglomerație. Foarte multe mașini, foarte mulți oameni, un pic needucați”, spune o turistă.

Pe o stâncă, cineva a uitat mai multe pahare de carton, pachete de țigări, peturi și resturi de porumb fiert.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Acesta este nivelul de educație a celor mai mulți turiști,cetățeni din această țară, am fost pe la Herculane,Orșova etc.mizerie cât cuprinde,prin parcări mormane de gunoaie,manele la terase mâncare scumpă și proastă ,la așa turiști așa ofertă,să nu ne mai plângem,atâta putem oferi,vai steaua noastră….