gâlceavă administrativă pentru construcția noului stadion - prefectura a dat în judecată primăria sibiu

Inspectoratul de Stat în Construcții, Instituția Prefectului Sibiu și Ministerul Tineretului și Sportului au dat în judecată Primăria Sibiu și Consiliul Local pentru că în demersul construirii stadionului municipal au fost demolate peluza, tabela de scor, anexe degradate și gardul de împrejmuire al stadionului, încălcând prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Lucrările de la șantierul noului stadion se apropie de final. Peste câteva luni, suporterii FC Hermannstadt se vor bucura să-și vadă echipa jucând ”acasă” chiar în Sibiu. Construcția stadionului, care e un motiv de mândrie pentru oraș și pentru județ, a declanșat însă un conflict administrativ. Primăria Sibiu și Consiliul Local au fost date în judecată de Prefectura Sibiu, Inspectoratul de Stat în Construcții (Îs.C.) și Ministerul Tineretului și Sportului deoarece au demolat, pe baza unei autorizații din 2020, mai multe bunuri care nu aparțineau Primăriei Sibiu.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au explicat că procesul a demarat la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții, prin Inspectoratul Regional în Construcții – Centru. „Prefectul Județului Sibiu a formulat acțiunea de anulare a Autorizației de desființare nr. 2/10.01.2020 emisă de Primăria municipiului Sibiu, ce formează obiectul dosarului de mai sus, la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții prin Inspectoratul Regional în Construcții – Centru, conform art. 12 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată”, declară Prefectura.

”În urma controlului de specialitate efectuat de I.S.C. s-a constat că Autorizația de desființare (demolare) nr. 2/2020 „Desființare peluză, tabelă scor, anexe degradate și gard împrejmuire la Stadionul municipal Sibiu” a fost emisă cu încălcarea prevederilor Legii nr. 50/1991, motiv pentru care s-a solicitat Prefectului Județului Sibiu atacarea acesteia la instanța de contencios administrativ”, precizează Prefectura.

”Potrivit informațiilor postate pe portalul instanțelor de judecată, acțiunea în contencios administrativ formulată de Prefectul Județului Sibiu a fost respinsă. Precizăm, de asemenea, faptul că sentința civilă pronunțată în cauza Tribunalul Sibiu nu este definitivă, cauza fiind soluționată doar în primul grad de jurisdicție  și până la data prezentei, aceasta nu a fost comunicată Prefectului Județului Sibiu”, adaugă reprezentanții Prefecturii. Aceștia susțin că litigiul administrativ nu va afecta finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal Sibiu.

”Acțiunea Instituției Prefectului a fost respinsă de Tribunalul Sibiu la data de 17.06.2022, Primăria Sibiu arătând că autorizația de desființare a fost emisă în baza unor extrase de carte funciară și a unor planuri cadastrale care atestă dreptul de proprietate exclusivă al Municipiului Sibiu”, declară reprezentanții Primăriei. ”Precizăm că acest proces nu afectează lucrările de modernizare a Stadionului Municipal deoarece, la data introducerii acțiunii de către Instituția Prefectului, lucrările care fac obiectul autorizației de desființare erau deja finalizate”, arată Primăria.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Chiar ma miram sa se termine cu happy end. La Scoala N Iorga, s-au sistat lucrarile..cum sa mearga bine la stadion? Sunt niste jocuri de culise ceva de speriat care ne impiedica sa evoluam ca oras, ca natie.